Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύει ριζοσπαστικοποιημένους ανθρώπους

-- Κ. ΖΑΓΑΡΑΣ (ΑΥΓΗ): Κυρία Παπαρήγα, μιλήσατε σήμερα για την ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ. Στη διάρκεια ωστόσο της προεκλογικής σας δραστηριότητας, επιλέξατε να θέσετε στο επίκεντρο των επιθέσεών σας τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση των ψηφοφόρων σας στην επιλογή αυτή. Τι είδους, λοιπόν, διόρθωση της ψήφου των πολιτών προσδοκάτε;

-- Οι ψηφοφόροι βεβαίως έχουν την ευθύνη να ψηφίσουν ό,τι αποφασίζουν. Αλλά με αυτή τη λογική το 2009 οι ψηφοφόροι ψήφισαν πάρα πολύ καλά που έφεραν το ΠΑΣΟΚ, πόσο πήρε, 44%; Το 2004 πολύ καλά κάνανε και ψήφισαν τη ΝΔ; Βεβαίως, οι ψηφοφόροι ελεύθερα ψηφίζουν. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να τους πούμε ότι ξέρεις, αυτή η ψήφος σε οδηγεί σε λάθος επιλογή. Δεν κατάλαβα, δεν είναι δικαίωμά μας να το πούμε; Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το λέμε μέχρι το βράδυ και μετά τις εκλογές θα τους το ξαναθυμίσουμε.

Δηλαδή, όποιος παίρνει μεγάλο ποσοστό δικαιώνεται η πολιτική του; Τι θέλετε να πείτε; Και, με την ευκαιρία, αυτό ακριβώς, όταν αυτή τη στιγμή, όλα τα κόμματα - με τις ιδιαιτερότητες που έχει ο καθένας, δεν τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι - έχουν πείσει το λαό ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος, ότι δεν μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί η Ελλάδα έξω από την ΕΕ, ότι υπάρχουμε γιατί είμαστε στην ΕΕ. Τα 'πε και χτες ο κύριος Τσίπρας. Ναι, και είμαστε πιο αυστηροί στον κύριο Τσίπρα, γιατί είναι αριστερός, όπως λέει. Από τον Καμμένο θα έχω την ίδια απαίτηση; Δεν το καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ φυσικό ότι ένα αριστερό κόμμα, όπως λέει, μπορεί να κάνει ζημιά στη λαϊκή συνείδηση; Η ΝΔ αυτή ήτανε, μια ζωή. Το ΠΑΣΟΚ έκανε ή δεν έκανε ζημιά στη λαϊκή συνείδηση; Πήρε τα συνθήματα από το κίνημα και τα ξεζούμισε. Βεβαίως είμαστε πιο αυστηροί στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Γιατί μπερδεύει ριζοσπαστικοποιημένους ανθρώπους.


Και, με την ευκαιρία, ναι, μας προκαλεί. Και να σου πω γιατί. Το 'πε δυο - τρεις φορές και το επαναλαμβάνει συνέχεια: Παρομοίασε τη σημερινή περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος ή δεύτερος - σημαντική άνοδος, δεν την βλέπουμε περιφρονητικά - με την περίοδο της Κατοχής, το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Ε, όχι! Η χειραφέτηση του λαού στην Κατοχή είναι ίδια με τη χειραφέτηση του λαού σήμερα; Μα και στο κάτω κάτω, και 20% και 25% να πάρει στις εκλογές, ένα μεγάλο μέρος του λαού ακολουθεί κόμματα - ΝΔ, Καμμένο, «Χρυσή Αυγή», Τζήμερο, Μάνο - τι πράγματα είναι αυτά;

Σοβαρά δηλαδή; Δηλαδή, για το λαό, από την Κατοχή, σήμερα έχουμε το μεγάλο, κοσμογονικό γεγονός στην Ελλάδα; Δηλαδή, τέτοιος εγωισμός και τέτοια αλαζονεία; Μα, έλεος. Κατακτήσεις είχε ο λαός και όλα τα επόμενα χρόνια. Είχε και ήττες, είχε και βάσανα, είχε και φυλακές, είχε και εξορία. Αλλά και η μεταπολίτευση ήταν μια αλλαγή, βεβαίως αλλαγή βάρδιας, αλλά από τη δικτατορία, ο λαός έτσι αισθάνθηκε. Και το '80 - '81 ο λαός με το ΠΑΣΟΚ, καλώς ή κακώς, αισθανότανε πιο απελευθερωμένος.

Και σου λέει τώρα να συνεργαστείς, γιατί λέει ότι θέλει να έχουμε κυβερνητικές θέσεις και ότι τους έχει πιάσει ο πόνος γιατί το ΚΚΕ δεν παίζει τον ιστορικό του ρόλο. Τον ιστορικό μας ρόλο παίζουμε αρνούμενοι. Και εν πάση περιπτώσει, ας λιγοστέψει λίγο και αυτό το αφ' υψηλού και η επιπολαιότητα. Ελεος! Δε βοηθάνε τους νέους ανθρώπους. Πώς διαπαιδαγωγούν έναν κόσμο και σε τέτοιες δυσκολίες που θα 'χουμε μπροστά μας... Ακου χειραφέτηση του λαού... Μιλάει για τα χρόνια της Κατοχής με το σήμερα. Τι πράγματα είναι αυτά;

Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα, απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Ας περιμένουμε να μας απελευθερώσει από τα βάσανα και ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα κάνουμε εκ των υστέρων την κριτική μας. Στο τέλος δικαιώθηκε, εννοώ από το αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ακόμα κυβέρνηση και κοντεύει να γίνει απελευθερώτρια δύναμη. Ειλικρινά, λυπούμαστε. Γιατί ένα αριστερό κόμμα, εν πάση περιπτώσει, ανεξαρτήτως τι γνώμη έχουμε, δεν μπορεί να διαπαιδαγωγεί έτσι τον κόσμο.

Πού μιλάει έτσι; Οτι δεν παίζουμε το ρόλο μας, ένα ιστορικό κόμμα, μέχρι τώρα έλεγαν ότι δε χρειαζόμαστε, να διαλυθούμε. Αλά ΠΑΣΟΚ. Οταν το ΠΑΣΟΚ έχανε προς τα δεξιά ζητούσε ψήφους από τα αριστερά. Πρέπει να το συμπληρώνεις εσύ. Ε, όχι. Αυτό το ρόλο δε θα τον παίξουμε. Αμα κάνει καλό έργο και μας γλιτώσει από τους νέους βανδάλους, τι θα κάνουμε, θα το αναγνωρίσουμε. Αλλά κάτσε, ακόμα ούτε κυβέρνηση δεν έγινε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ