Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε σοσιαλδημοκρατία

-- Χ. ΤΣΙΓΟΥΡΗΣ (ΜΕΓΚΑ): Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την ακύρωση του μνημονίου, την αντικατάστασή του όπως λένε, καθώς και για την κατάργηση του ταμείου για την αποκρατικοποίηση δημόσιας περιουσίας και αν βεβαίως θα τα ψηφίσετε ως ΚΚΕ.

-- Εχουμε μάθει. Ο Α. Παπανδρέου είχε ανανεώσει το καθεστώς των βάσεων και έλεγαν οι βάσεις φεύγουν. Τι μπορεί να φέρει. Μπορεί να φέρει ένα σχέδιο νόμου για την ανόρθωση της χώρας. Και να πει ότι είναι σε αντικατάσταση του μνημονίου. Πάντως τον άκουσα χθες, ότι δε βιάζεται είναι μια ήρεμη δύναμη και έχουν καιρό να το αντιμετωπίσουν μπροστά τους. Επί της ουσίας δεν πιστεύουμε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο, θα διώξει την τρόικα, κ.λπ. Τώρα αν φέρει ένα νομοσχέδιο και το βαφτίσει αντιμνημόνιο, τι να σου πω.

Τώρα για την Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είπε το εξής πράγμα: Αν θυμάμαι καλά, δεν είπε ότι θα την καταργήσει, είπε θα της αλλάξει περιεχόμενο. Αυτό που θα έπρεπε να πει ή μάλλον έχει ανάγκη ο λαός να ακούσει, αλλά δεν το άκουσε, είναι ότι δε θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Και να δώσει και λύση. Εδώ πρόκειται για το νερό, πρόκειται για λιμάνια, για αεροδρόμια, για την ΔΕΗ και όχι μόνο. Κανονικά θα πρέπει να είναι 100% δημόσια.

Αλλού λέει για δημόσιο φορέα. Μπορεί να κάνεις μια δημόσια Επιτροπή και από κάτω να είναι ιδιώτες. Στην ουσία αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε, όσο μπορούμε κι εμείς να αποκρυπτογραφήσουμε αυτά που λέει, είναι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κάτι που στην Ελλάδα έχει δοκιμαστεί πάρα πολλά χρόνια, αυτό είναι. Τόσο ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα όσο και ο ιδιωτικός θα είναι πλήρως ενσωματωμένοι στις τέσσερις ελευθερίες της ΕΕ, ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, εργατικού δυναμικού κλπ. και εν πάση περιπτώσει κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια. Ο δημόσιος δηλαδή τομέας θα δίνει δουλειά στα μονοπώλια. Ακόμα και όταν διευρύνει το ρόλο του ο δημόσιος τομέας θα είναι γραφείο ανάθεσης δουλειών στα μονοπώλια. Αυτό θα είναι.

Δεν πρόκειται να κάνει αλλαγή πολιτικής. Θα είναι στην ίδια γραμμή. Τώρα σε δευτερεύοντα ζητήματα μπορεί να κάνει άλλους χειρισμούς.

Εμείς δε λέμε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ίδια κόμματα αλλά κινούνται στην ίδια τροχιά. Και τέλος, κοιτάξτε να δείτε, αυτός ο εναγκαλισμός του μαζικά από στελέχη και όργανα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ενός ΠΑΣΟΚ που έχει σαπίσει τώρα, εδώ που τα λέμε, δεν είναι κάτι τυχαίο. Δεν μιλάμε για τους απλούς ψηφοφόρους. Ο απλός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δικαίωμά του να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Οι μετακινήσεις γίνονται. Μιλάμε τώρα για αυτό που ζούμε τώρα δεν δείχνει ότι εξελίσσεται σε σοσιαλδημοκρατία; Οπως η ΝΔ αντικατέστησε την ΕΡΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να γίνει ΠΑΣΟΚ. Ξέρω εγώ, μπορεί να έχουν ένα κόκκινο ήλιο, και από κάτω να λέει ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι. Γιατί γελάς, δεν μπορεί να γίνει έτσι; Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ αλλά πιο κόκκινος, έτσι ανοιχτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ