Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΚΑΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν, μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Ναι, σωστά διαβάζετε. Μάλλον όμως εννοούσε αν αυτή γίνει την ...επόμενη βδομάδα. Γιατί το ΝΑΤΟ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους «κακές επιλογές».

Ομως, στη συνέχεια φρόντισε να μας δηλώσει πόσο απογοητευμένος είναι που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να λύσει την κρίση στην περιοχή. Εχουν μεγάλη αγωνία εκεί στο ΝΑΤΟ για τους αμάχους και την ασφάλειά τους βλέπετε...

Ισως πάλι όμως οι ΝΑΤΟικοί έχουν ...άλλα σχέδια. Οπως το να αναλάβει τη «δουλειά» κάποια γειτονική χώρα, που έχει ιστορικά δείξει ιδιαίτερη προθυμία και ζήλο σε βομβαρδισμούς, εισβολές, επεμβάσεις και κατοχή εδαφών. Ονόματα δε λέμε...

Σε κάθε περίπτωση, πίσω από το ...διεθνές δούλεμα και την κοροϊδία του γγ του ΝΑΤΟ κρύβεται και η πρόθεση και η προετοιμασία για μία ακόμη ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Ενα ακόμη λουτρό αίματος δηλαδή προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και να διαμορφωθούν εκ νέου «γεωπολιτικές ισορροπίες».

Και σας θυμίζουμε ότι η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ ενώ τελευταία έχει αναβαθμίσει ιδιαιτέρως τις σχέσεις της με το Ισραήλ...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ πως ακούγεται μάλλον αστείο να βλέπεις τους εκπροσώπους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλουν τον «τεχνητό διπολισμό», την «πόλωση» και άλλα τέτοια. Πάλι καλά που δεν έχουν καταγγείλει και το ...«δικομματισμό»!

Οχι πως μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να το κάνουν κι αυτό τούτη την προεκλογική περίοδο ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρουν ένα ρόλο να παίξουν, πάντα στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του συστήματος.

Πάντως, ας μην αγχώνονται και τόσο. Τα γνωστά από το παρελθόν «δικομματικά» διλήμματα -στη λογική του ευρωμονόδρομου φυσικά- παραμένουν ζωντανά. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο ...καταμερισμός εργασίας για τη συντήρησή τους. Ας βολευτούν με ό,τι τους αναλογεί για την ώρα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ