Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΝΙΔΑ.-- Συνεχίζεται και διογκώνεται η αντιπαλότητα μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση καθώς με εξαίρεση το πλειοψηφικό, στη βουλή και στην κυβέρνηση, ισλαμιστικό κόμμα «Εννάχντα», φαίνεται ότι κανείς άλλος, ούτε ο Πρόεδρος του οποίου το κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση, δεν συμφωνούσε με την παράδοση στη νέα λιβυκή ηγεσία του πρώην Πρωθυπουργού του καθεστώτος Καντάφι αλ Μαχμούντι αλ Μπαγκντάντι την Τρίτη. Χτες, η διένεξη μεταφέρθηκε στο κοινοβούλιο όπου αποχώρησε η αντιπολίτευση σε κλίμα έντασης.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Πτώχευση κήρυξε η φινλανδική εταιρεία τσάρτερ «Air Finland» και ανακοίνωσε χτες πως διακόπτει άμεσα όλες τις πτήσεις της, εκφράζοντας παράλληλα τη «βαθιά λύπη της» για την απόφαση αυτή, ενώ υποστήριξε πως προέβη σ' αυτή την απόφαση εξαιτίας των υψηλών τιμών των καυσίμων και την υπερπροσφορά στην αγορά. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία υπολογίζει ότι περίπου 1.000 επιβάτες της έχουν ξεμείνει στους προορισμούς που εξυπηρετούσαν τα αεροσκάφη της. Σημειώνεται πως η «Air Finland» ιδρύθηκε το 2002 και πραγματοποιούσε πτήσεις προς την Κρήτη, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τουρκία και το Ντουμπάι.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η ΕΕ συμφώνησε να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το Μαυροβούνιο και θα επικυρώσει τη σχετική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε χτες ο Ευρωενωσιακός επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φίλε.

ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.-- Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες αντιμετώπισε η αστυνομία τη διαδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της παραγκούπολης Ζαλουσί, στις παρυφές του πλούσιου προαστίου Πετιόνβιλ της πρωτεύουσας της Αϊτής. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για τα σχέδια που ανακοινώθηκαν για την καταστροφή της παραγκούπολης ώστε να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Μία εφαρμογή για smartphone θα μετατρέψει τους Βρετανούς σε χαφιέδες καθώς τους «παρέχει» τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να ενημερώνουν τις Αρχές για τους συμμετέχοντες στα επεισόδια του περσινού Αυγούστου στο Λονδίνο. Στην εφαρμογή θα «φορτωθούν» 2.880 εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας ζητώντας από τους χρήστες να τις κοιτάξουν προσεκτικά και να αναφέρουν ονόματα και διευθύνσεις όσων αναγνωρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ