Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
«Βαφτίσια» στα γεράματα...

Κρίμα στον επικοινωνιακό «αιφνιδιασμό» και στο χολιγουντιανό σκηνικό και την «τζάμπα»(;) διαφήμιση. Ανθρακες ο θησαυρός. Το νέο κόμμα Αβραμόπουλου είναι ακριβώς ίδιο με το «παλιό», δηλαδή βαθύτατα γερασμένο. Γνήσιο κακέκτυπο του συστήματος που το δημιούργησε.

Οι όποιοι οπαδοί του θα πρέπει να απογοητεύτηκαν βαθύτατα από τη χτεσινοβραδινή - σε εθνικό δίκτυο πάντοτε - εμφάνιση του επίδοξου μεσσία. Από άποψη επικοινωνιακή (προπαγανδιστική) ήταν μια σκέτη αποτυχία.

Χρειαζόταν άραγε τόσος καιρός στο επιτελείο του για να παρουσιάσει αυτό το απογοητευτικό, κατά κοινή ομολογία, αποτέλεσμα;

* * *

Και - αλήθεια - πόσο χρειάστηκε για να ανακαλύψουν αυτό το όνομα; «Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών». Το Κίνημα, λένε οι δικοί του, θέλει να παραπέμψει στον... Α. Παπανδρέου που είναι πρότυπο για τον δήμαρχο και στην «ανατροπή» που προκάλεσε το '74 το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό.

Σημεία ομοιότητας πάντως του Αβραμόπουλου με τον Α. Παπανδρέου μπορούμε να διακρίνουμε πολλά, με κυριότερο αυτό της εξαπάτησης του λαού. Η διαφορά είναι στο «μέγεθος».

Το σίγουρο είναι ότι το Κίνημα των Ελεύθερων δε θέλει να έχει καμία σχέση με τους σκλάβους της μισθωτής εργασίας. Δικαίωμά του...

* * *

Αμ, το σήμα; Ο κιτρινισμός στην πολιτική... Αν δεν το καταλαβαίνετε, τότε έχετε μείνει «στην αισθητική του προηγούμενου αιώνα», όπως είπε ο δήμαρχος, συγνώμη ο αρχηγός. `Η μήπως δήμαρχος;

Δεν του λείπει όμως το χιούμορ. Το αν είμαι πρόεδρος ή όχι θα το κρίνει το Συνέδριο το φθινόπωρο, είπε χωρίς να μπορεί να κρύψει τη μετριοφροσύνη του.

* * *

Πότε έχασε την ψυχραιμία του και εκνευρίστηκε φανερά ο νέος μεσσίας; Οταν ρωτήθηκε για τους πόρους του κόμματός του. Η απάντηση που έδωσε ότι τάχα οι 75 φίλοι του καλύπτουν τα έξοδα, προκάλεσε δικαιολογημένα τη γενική θυμηδία.

Αλήθεια, αυτοί οι φίλοι του πλήρωσαν τον αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεοπτικό χρόνο που του αφιέρωσαν χτες τα κανάλια;

Πάντως, οι λιγοστοί οπαδοί που μαζεύτηκαν χτες στο Ζάππειο δεν ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η «ανανέωση στην πολιτική ζωή». Κάτι κουρασμένα παλικάρια, κάτι πρώην και πάντως όχι και τόσο «ελεύθεροι»...

* * *

Βέβαια, μόνο αιφνιδιαστική δεν ήταν η χτεσινή κίνηση του Δ. Αβραμόπουλου. Από νωρίς χτες το πρωί οι πρώτοι που γνώριζαν την κίνησή του ήταν οι διευθυντές των καναλιών. Πρώτα οι «φυσικοί σύμμαχοι» και προστάτες.

Πώς μετά αξιώνουν κάποιοι να καταδικάσει τη διαπλοκή. Αφού το είπε ο άνθρωπος. Τους μηχανισμούς της διαπλοκής δεν τους είχε ποτέ πίσω του να τον σπρώχνουν και ούτε δίπλα του να τον υποστηρίζουν. Οποιος δεν τον πιστεύει, θα γράψει εκατό φορές το όνομα του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ