Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδηλώνουν το απόγευμα στην Ομόνοια

Τη Δευτέρα όλοι στους δρόμους, με τα συνδικάτα μας
Τη Δευτέρα όλοι στους δρόμους, με τα συνδικάτα μας
Σε κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα που «σφάζουν» τα δικαιώματα των εργαζομένων καλούν τη Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας και το Σωματείο εργαζομένων χρηματοπιστωτικού συστήματος νομού Αττικής.

Η ανακοίνωση των μέτρων πρέπει να βγάλει τους πάντες στους δρόμους, «να είμαστε έτοιμοι σε θέση μάχης να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση», τονίζει στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την απάντησή τους «με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα, μέτρα σφαγής και πλήρους εξόντωσης της εργατικής τάξης και του λαού».

«Δεν σταματάμε τον αγώνα. Δεν εφησυχάζουμε. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για να υπερασπίσουμε το εισόδημα των οικογενειών μας. Οι ξενοδόχοι και οι μεγαλοεστιάτορες δε θα υποχωρήσουν αν εμείς δεν κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αν δεν οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τον αγώνα μας, αν δεν πείσουμε και τον πιο δύσπιστο συνάδελφό μας ότι η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός είναι ισχυρά χαρτιά στα χέρια της εργοδοσίας και πρέπει να τα ακυρώσουμε με την ταξική μας ενότητα», υπογραμμίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. «Τα νέα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας δεν πρέπει να περάσουν. Θα αποτελειώσουν όποιο δικαίωμα έμεινε όρθιο από την επιδρομή των δυο τελευταίων χρόνων. Κανείς δεν θα πάρει ξανά σύνταξη αφού στον κλάδο των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με συμβάσεις σκουπίδια, τα 6.000 ένσημα είναι όνειρο απατηλό. Κανείς από τους ελάχιστους μόνιμους δε θα μείνει στη δουλειά αφού η αποζημίωση -το τελευταίο εμπόδιο για την εργοδοσία- θα καταργηθεί. Κανείς δε θα μπορεί να διαθέσει χρόνο για την οικογένειά του αφού το 6ήμερο και το 13ωρο θα σακατέψουν την υγεία και το δικαίωμα στην ξεκούραση. Η δύναμή μας είναι ανεξάντλητη. Αρκεί να τη δείξουμε», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ