Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συσπείρωση για τη Διώρυγα

Καλεί τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους, απέναντι στο ξεπούλημα της Διώρυγας

«Με όρους που ταιριάζουν σε μια κυβέρνηση υπηρέτη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου προχώρησε τελικά η διαδικασία ξεπουλήματος της διώρυγας της Κορίνθου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορίνθου του ΚΚΕ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στη Διώρυγα «να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων για την περιφρούρηση των όρων και της ίδιας της εργασίας τους». Οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα δεν έχουν καμιά επίσημη ενημέρωση για το έγινε μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού για το, επί της ουσίας, ξεπούλημα της Διώρυγας. Φήμες αναφέρουν ένα τίμημα 4,5 δισ. δραχμών και ένα ενοίκιο 450 εκατ. δραχμών το χρόνο, ενώ λέγεται πως από τους 155 περίπου εργαζόμενους θα μείνουν οι 80.

Στην ανακοίνωση της ΝΕ Κορίνθου σημειώνεται: «Το εξευτελιστικό τίμημα παραχώρησης, το δυσανάλογο χρονικό διάστημα εκμετάλλευσης ακόμα και για τους θιασώτες της "ελεύθερης αγοράς", και κυρίως η ανυπαρξία εγγύησης για τη συνέχιση και τους όρους της απασχόλησης των εργαζομένων εκεί, αποδεικνύουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και την κυβέρνηση είναι η με κάθε τρόπο αύξηση των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου».

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ «καταγγέλλει στην εργατική τάξη της περιοχής, στον κορινθιακό λαό, τους τοπικούς "παράγοντες", βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τον δήμαρχο Κορίνθου και τον νομάρχη, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τώρα για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος και να μη χάσουν από την εκλογική τους πελατεία, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν με συνέπεια αγώνα για την παραπλάνηση και τον καθησυχασμό των εργαζομένων στη Διώρυγα και του κορινθιακού λαού. Σιώπησαν μπροστά στην ποινικοποίηση των αγώνων των ναυτικών και αδιαφόρησαν για την προστασία της ζωής τους και δίνουν ακόμη και σήμερα όρκους πίστης στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, και ξεπουλάει στο πολυεθνικό κεφάλαιο στρατηγικούς τομείς της οικονομίας της χώρας».

Επίσης, τονίζει ότι «ιστορικές ευθύνες για το ξεπούλημα της Διώρυγας φέρουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αφού κατέβαλαν προσπάθεια για την αποκοίμιση του συνδικαλιστικού κινήματος».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν στην ανατροπή της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής - που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζει η ΝΔ με δεκανίκι τον ΣΥΝ - με τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και την εφαρμογή της λαϊκής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ