Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε δυο βδομάδες ο «διάλογος» - απάτη

Στις αρχές Απρίλη τοποθετεί η κυβέρνηση την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης, ελπίζοντας να μπορέσει να προχωρήσει στις μεγάλες ανατροπές, στην τελική έφοδο στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το θέμα μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτση και του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά το τέλος της συνάντησης, ο «κοινωνικός διάλογος» πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Απρίλη, ενώ θεωρείται σίγουρο πως επανασυζητήθηκαν τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση έχει καταλήξει ότι θα επιβάλει, όπως και να έχει. Εξάλλου χτες, συνεδρίασε υπό τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και η αρμόδια επιτροπή που θα προετοιμάσει τις θέσεις για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Στοκχόλμης.

Ο Τ. Γιαννίτσης επανέλαβε χτες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι το κείμενο που δημοσίευσε την Κυριακή το «ΒΗΜΑ» ως τμήμα της μελέτης του ξένου οίκου, δεν είναι το πραγματικό. Ωστόσο, το σχετικό κείμενο δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ταξινομεί προτάσεις και θέσεις που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από κυβερνητικούς παράγοντες ή τεχνοκράτες, για το πώς πρέπει να αλλάξει το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ταυτόχρονα παίρνει υπόψη του την εμπειρία από τις αλλαγές σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ανάλογες εξάλλου είναι και οι κατευθύνσεις της Κομισιόν και προηγούμενων Συνόδων Κορυφής.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι θα επιχειρηθεί το χτύπημα των ορίων συνταξιοδότησης (στα 65 για όλους), η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του κόστους για τους ασφαλισμένους, το χτύπημα των κατωτέρων ορίων συνταξιοδότησης, του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ