Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Εμφαση στους βασικούς μισθούς

Οι εργαζόμενοι κάνουν καθημερινά στάσεις εργασίας

Οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας
Οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας
Την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν στάσεις εργασίας (8:30-10 πμ) που θα συνεχιστούν μέχρι αύριο.

Το σωματείο των εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο» σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το πρωί, κατήγγειλε τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγκάζεται να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζει το 43%, σε προσωπικό εστιάσεως φτάνει το 60% και σε βοηθητικό προσωπικό το 30%.

Τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων είναι το νέο μισθολόγιο να δίνει έμφαση στους βασικούς μισθούς και όχι στην επιδοματική πολιτική, ειδικό μισθολόγιο υγειονομικών στις κλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα γίνουν το Μάη και αύξηση του ωρομισθίου στο 1/100 των συνολικών αποδοχών. Ζητούν επίσης την άμεση χορήγηση του επιδόματος των 100.000 δραχμών, την απόδοση των δεδουλευμένων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Για το αντιΕΣΥ νομοσχέδιο και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ανώνυμες εταιρίες οι εργαζόμενοι αντιδρούν υπογραμμίζοντας πως ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα τόσο σε ποιότητα υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, όσο και σε εργασιακό επίπεδο, έδειξαν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτών των αλλαγών. Δύο ιδιωτικές εταιρίες -ασφάλειας και καθαριότητας- λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα η καθαριότητά του να μην είναι η ενδεδειγμένη και η ασφάλειά του να είναι τυπική, αφού οι ιδιώτες προσπαθούν να ανταποκριθούν στις εργασίες με το λιγότερο δυνατό προσωπικό.

Ανέφεραν επίσης ότι καινούρια ιατρικά μηχανήματα βρίσκονται στις αποθήκες αχρησιμοποίητα (κυτταρομετρία ροής) λόγω έλλειψης χώρου, ενώ κάποια άλλα μηχανήματα από το μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής στις συσκευασίες, σήμερα έχουν ξεπεραστεί τεχνολογικά. Η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στο κλείσιμο του ορμονολογικού τμήματος και της Γ Κάμερας. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπολειτουργεί, αφού δύο κρεβάτια έχουν βγει εκτός λειτουργίας, ενώ αξονικός τομογράφος δεν υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μέχρι αύριο Παρασκευή θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα προχωρούν οι εργαζόμενοι στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν βελτίωση των αποδοχών τους και προσλήψεις προσωπικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία(2018-05-24 00:00:00.0)
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στα νοσοκομεία(2001-06-22 00:00:00.0)
«Κυριαρχεί» η έλλειψη προσωπικού(2001-03-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία(2001-03-21 00:00:00.0)
Περισσότερη δουλιά με λιγότερη πληρωμή(1998-02-12 00:00:00.0)
Μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα(1997-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ