Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αρχισαν δυναμικά και συνεχίζουν

Σε αγωνιστικό κλίμα, με διάθεση για συνεχή παρουσία στους δρόμους, «για να μην κατεδαφιστεί το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα», διαδήλωσαν εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, σε μια σειρά πόλεις και νησιά της Δυτικής Ελλάδας. Κεντρικό αίτημα, η Ενιαία, Δημόσια, Καθολική, Κοινωνική Προστασία.

Ειδικότερα:

Στην πλατεία Κιλκίς, στην Αρτα, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, έμποροι, αγρότες. Μετά τη συγκέντρωση, έγινε πορεία προς την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Μίλησαν οι πρόεδροι του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Αγροτικής Ομοσπονδίας, του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας.

Στα Γιάννενα, στο Παλιό Εργατικό Κέντρο, πολλοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Μεγάλη η διάθεση του κόσμου να αντιδράσει απέναντι στα μέτρα και να συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους για να μην περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Στην ομιλία του, ο γραμματέας του ΕΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, Π. Γιωτόπουλος, ανάμεσα στ' άλλα, τόνισε: «Σε ό,τι αφορά την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κάμψουν το ηθικό τους, να τους διασπάσουν και να τους σπρώξουν στη λογική του εφικτού. Πρόκειται για απάτη, είναι θρασείς και μας κοροϊδεύουν. Ούτε μοιραία, ούτε αναπόφευκτη είναι η κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας». Ακολούθησε πορεία με αγωνιστικά συνθήματα, σε θερμό κλίμα, προς τη Νομαρχία.

Στην Κεφαλλονιά, η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο. Δάσκαλοι, καθηγητές, σωματεία του Εργατικού Κέντρου, οικοδόμοι, φορτοεκφορτωτές, διαδήλωσαν ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού. Παραβρέθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Μαντζουράτος. Μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Π. Αλεξανδρόπουλος. Η πορεία κατευθύνθηκε στη Νομαρχία, όπου κρέμασαν πανό με το σύνθημα «Οχι στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Πολύ καλή συγκέντρωση έγινε και στη Ζάκυνθο. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του νησιού. Προγραμματίζονται και νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ