Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΜΑΛ ΟΚΟΥΓΙΑΝ
Να παραμένουμε κάθε στιγμή προσηλωμένοι στην επαναστατική προοπτική

Ο χαιρετισμός του μέλους της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

Ο Κεμάλ Οκουγιάν
Ο Κεμάλ Οκουγιάν
Αγαπητοί σύντροφοι,

Μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Ζούμε καιρούς δύσκολους. Οι Ελληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις σφοδρές συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ελλήνων καπιταλιστών. Και εμείς αντιμετωπίζουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, συνταιριάζοντας επιδέξια την οικονομία της αγοράς και τον ισλαμισμό και έχοντας νεοοθωμανικές ψευδαισθήσεις με τη στήριξη των ΗΠΑ, έχει κηρύξει πόλεμο όχι μόνο στο λαό μας αλλά και στους λαούς της περιοχής.

Η πηγή αυτών των επιθέσεων είναι η ίδια. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δώσει στην ανθρωπότητα τίποτε άλλο παρά πείνα, φτώχεια, ανεργία και πόλεμο. Τα κάθε λογής σχέδια και προγράμματα που προωθήθηκαν για να κάνουν πειστικό ένα μεγάλο ψέμα, δηλαδή το ότι η αστική δικτατορία μπορεί να γίνει ανθρώπινη, κατέληξαν σε πολύ μεγαλύτερη επιδείνωση για την ανθρωπότητα.

Ας σκεφτούμε την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ας δούμε τους σοσιαλδημοκράτες που προσπαθούν να ξεγελάσουν την εργατική τάξη με τον «τρίτο δρόμο» και άλλα παρόμοια ψέματα. Ας δούμε τη Νέα Αριστερά που έκανε τα συνθήματα της επανάστασης και της ελευθερίας ένα άδειο πουκάμισο και σε πολλές περιπτώσεις έγινε πιόνι των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ας δούμε την κυβέρνηση του Ερντογάν o οποίος στην Τουρκία αυτοπροβάλλεται ως σωτήρας εθνών που υποφέρουν.

Κάθε φορά που η εργατική τάξη εμπιστεύεται τέτοιους ψεύτικους φίλους αντιμετωπίζει μεγαλύτερες συμφορές, υφίσταται μεγαλύτερα βάσανα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας στέκεται σήμερα μπροστά σας ως ένα κόμμα που ποτέ δεν πίστεψε σε ψεύτικες λύσεις και στρατηγικές που παραμερίζουν το στόχο της σοσιαλιστικής επανάστασης, ως επαναστατικό κόμμα που δε βασίζεται ποτέ σε συμμαχίες με το ένα ή το άλλο τμήμα του αντίπαλου μετώπου, σε μια χώρα που περικλείει μεγάλες προκλήσεις για τους κομμουνιστές.

Γι' αυτό το λόγο σύντροφοι, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας δίνει προσοχή στο κόμμα σας, στο πρωτοπόρο κόμμα της ελληνικής εργατικής τάξης, γι' αυτό το λόγο οι κομμουνιστές της Τουρκίας τρέφουν αγάπη για τους Ελληνες συντρόφους τους.

Στην Τουρκία ο καπιταλισμός διεξάγει ολομέτωπη επίθεση. Ιδιωτικοποιήσεις, διεύρυνση του ωραρίου εργασίας και διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επιβαρύνουν την εργατική τάξη της οποίας τα δικαιώματα είναι ήδη περιορισμένα. Η θρησκειοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής έχει φτάσει σε πρωτόγνωρο επίπεδο.

Στην εξωτερική πολιτική η πολιτική εξουσία κινείται με μιλιταριστικό, επιθετικό και υποκριτικό τρόπο, με μια εντεινόμενη πολιτική προσαρτήσεων. Εκτός από τις απειλές απέναντι στη Συρία, η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σκοπεύει να επέμβει και σε έναν ενδεχόμενο εμφύλιο πόλεμο στο Ιράκ.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο λαός μας δε θα παραδοθεί, θα αψηφήσει την εξουσία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας θα αντισταθεί στις επιθέσεις της τάξης των καπιταλιστών, στην κήρυξη μιας θεοκρατικής κυβέρνησης και στη συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Οπως και το ΚΚΕ αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές, αλλά αυτές οι προκλήσεις μπορεί να αποτελέσουν πηγή επαναστατικών δυνατοτήτων.

Ανεξάρτητα από το αν η νίκη διαγράφεται άμεση ή όχι για τους κομμουνιστές, το θέμα είναι η δράση μας να υπερβαίνει τις συνθήκες και να παραμένουμε κάθε στιγμή προσηλωμένοι στην επαναστατική προοπτική.

Η ανθρωπότητα δε θα παραδοθεί στον καπιταλισμό, στον ιμπεριαλισμό, στο φονταμενταλισμό, στον εθνικισμό και τους πολεμοκάπηλους.

Ζήτω η αδερφοσύνη των εργατών της Ελλάδας και της Τουρκίας!

Ζήτω η αδερφοσύνη του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας!

Ζήτω ο Μαρξισμός Λενινισμός!

Ζήτω η επανάσταση και ο σοσιαλισμός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ