Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ
Καταγγέλλει τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις

Τις κλιμακούμενες περικοπές που αφορούν στη λειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τελευταίο κρούσμα τη μείωση των μισθών για τους ένστολους σε ποσοστό τουλάχιστον 12%, καταγγέλλει σε συνέντευξή του («Real News») ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.

Παρ' όλα αυτά, δεν παραλείπει να χρυσώσει το χάπι της αντιλαϊκής διαχείρισης της κρίσης, θύματα της οποίας είναι και οι στρατιωτικοί, επισημαίνοντας, στην ίδια συνέντευξη, ότι «από τα οικονομικά μέτρα δεν μπορεί να εξαιρεθεί το προσωπικό του ΠΝ» και ότι «το θέμα είναι τα μέτρα να είναι δίκαια».

Ο αρχηγός του ΓΕΝ κάνει λόγο για «δυσβάστακτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις» και σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις σημειώνει: «Το ΠΝ επί του παρόντος διατηρεί την επιχειρησιακή του ικανότητα. Ομως, περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού, με αναπόφευκτα συνεπακόλουθα τη μείωση της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και τη δυσκολία συντήρησης του υπάρχοντος υλικού, δεν μπορεί παρά να την επηρεάσει μεσο-μακροπρόθεσμα».

Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις κινδυνεύουν να στερηθούν ακόμα και τα στοιχειώδη για τη λειτουργικότητά τους, λέγοντας ότι η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού προϋποθέτει «εξασφάλιση οικονομικών πόρων, τουλάχιστον στους τομείς προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ