Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζουν την αλήθεια

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για την αντιπαράθεση με αφορμή το Γιούρογκρουπ

Η κυβέρνηση τσακίζει με μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει με αυταπάτες. Συμφέρον του λαού είναι να τους παραμερίσει, να πολεμήσει το κεφάλαιο και τη διαχείριση προς όφελός του από το νέο δίπολο
Η κυβέρνηση τσακίζει με μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει με αυταπάτες. Συμφέρον του λαού είναι να τους παραμερίσει, να πολεμήσει το κεφάλαιο και τη διαχείριση προς όφελός του από το νέο δίπολο
Να ενισχύσουν το νέο δίπολο και να συγκαλύψουν τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται οξυμένοι στη διαχείριση της κρίσης, επιχειρούν με μοιρασμένους ρόλους κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το Γιούρογκρουπ.

Με διαδοχικές ανακοινώσεις του, τις προηγούμενες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό σαν «απαθή και άβουλο παρακολουθητή των εξελίξεων» και την κυβέρνηση ότι «παραμένει αμέτοχη στις ευρωπαϊκές διεργασίες, χωρίς να προβάλλει καμία διεκδίκηση και καμία θέση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους». Σ' αυτήν τη γραμμή, ο Αλ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε πως «γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες με έναν πρωθυπουργό, ο οποίος αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα, όλοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δε διαπραγματεύεται, δε διεκδικεί».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Σ. Κεδίκογλου απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την πρόθεση να επιστρέψει την Ελλάδα στη δραχμή, παίρνοντας αφορμή από τις σχετικές δηλώσεις του Α. Αλαβάνου στον «Σκάι» και τη συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου ζητάει την επιστροφή Αλαβάνου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχόλιο που εξέδωσε, την Κυριακή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τα παζάρια στο Γιούρογκρουπ και την αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ: «Οσο η χώρα παραμένει δέσμια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, οι εξελίξεις θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες για το λαό. Αυτήν την αλήθεια συσκοτίζει η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι πιστό αντίγραφο της αντιπαράθεσης που έκαναν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία της ΝΔ όταν αυτή παρίστανε την αντιμνημονιακή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ