Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΟΥΛΙΟ ΝΤΙΑΣ
Οι δυνάμεις του οπορτουνισμού δείχνουν παντού τον πραγματικό τους ρόλο

Ο χαιρετισμός του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας

Ο Χούλιο Ντίας
Ο Χούλιο Ντίας
Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να παραβρεθούμε σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση.

Είναι τιμή μου, ως εκπρόσωπος των κομμουνιστών της Ισπανίας, να βρίσκομαι σήμερα μαζί με τους κομμουνιστές στην Ελλάδα, με τους αδερφούς μας από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το λέμε καθαρά: Η σταθερότητά σας, η ακούραστη πάλη σας, η ιδεολογική σας καθαρότητα και η οργανωτική σας ικανότητα καθιστούν σήμερα το ΚΚΕ παράδειγμα για τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία αυτά χρόνια προσφέρονται για να δείξουν ότι οι κομμουνιστές έχουμε λάβει υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος, ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ταξικός εχθρός δε θα εγκαταλείψει ειρηνικά την εξουσία, ότι θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τέχνασμα για να εξαπατήσει τον εργαζόμενο λαό, για να προσπαθήσει να τον σπρώξει σε ατραπούς που οδηγούν μόνο σε μεγαλύτερο βαθμό εκμετάλλευσης και φτώχεια.

Η κρίση του καπιταλισμού, που τόσο άγρια βιώνουν οι λαοί μας, είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, σε ρήξη χωρίς καθυστέρηση με ιμπεριαλιστικούς θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τη διεθνή συνεργασία στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και της παγκόσμιας ειρήνης.

Σύντροφοι, αυτοί που στην Ελλάδα επιχειρούν να εξαπατήσουν την εργατική τάξη με ιδεαλιστικές φλυαρίες περί υποτιθέμενων κυβερνήσεων της «αριστεράς» είναι οι ίδιοι που στην Ισπανία επιδιώκουν να δώσουν μια «κοινωνική» διέξοδο από την κρίση του καπιταλισμού. Οι δυνάμεις του οπορτουνισμού δείχνουν τον πραγματικό τους ρόλο και παρουσιάζονται ως εναλλαγή μιας σοσιαλδημοκρατίας που δεν εξυπηρετεί πια την ολιγαρχία στο να εμποδίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των λαϊκών μαζών.

Την ίδια στιγμή, με τη στήριξη του αστικού κράτους, δυναμώνουν οι φασιστικές δυνάμεις που δρουν ολοένα πιο αυταρχικά και βίαια. Και πάλι, τα καθήκοντα των κομμουνιστών είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας. Η ευθύνη μας είναι τεράστια και οφείλουμε να φανούμε αντάξιοί της, παλεύοντας ακούραστα ενάντια σε όλους τους εχθρούς της εργατικής τάξης μέχρι την τελική νίκη επί της αστικής εξουσίας και των λακέδων της.

Σύντροφοι, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας στους αγώνες σας, υποστηρίζοντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα, με τον ίδιο τρόπο όπως έχουμε δεχτεί και δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη τη στήριξή σας στους δικούς μας αγώνες.

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ