Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: «Τουλάχιστον 112 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εννεαώροφο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας της εταιρείας Tarzeen Fashions (...) Από το 2006 και μετά, στο Μπαγκλαντές έχουν χάσει τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα (σχετιζόμενα με ελλιπείς συνθήκες ασφαλείας), συνολικά περισσότερα από 600 άτομα, στην πλειονότητά τους γυναίκες (...) Εκεί λειτουργούν περί τα 4.500 εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας (...) Από το Μπανγκλαντές προμηθεύονται έτοιμα ενδύματα και υφάσματα εταιρείες - κολοσσοί της Δύσης, όπως ενδεικτικά οι: H&M, Tommy Hilfiger, Marks & Spenser, Kohl's, Carrefour, Tesco, Wal-Mart κ.ά. Σε ετήσια βάση εξάγει υφάσματα αξίας πάνω από 19 δισ. δολ (...) Ενας νεοπροσληφθείς λαμβάνει περίπου 37 δολάρια ή 28 ευρώ μηνιαίως (...) Το εργοστάσιο που τυλίχθηκε στις φλόγες το περασμένο Σάββατο απασχολούσε συνολικά γύρω στα 1.500 άτομα και έκανε πωλήσεις ύψους 35 εκατ. δολ. ετησίως» (στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ: «Αναπαράγεται τώρα η πρόβλεψη του γκουρού των αγορών, Μπάρι Γουίλκινσον, που έχει προειδοποιήσει όποιον έχει διάθεση να ακούσει, ότι μέχρι το 2015 θα ξεσπάσει οικονομική καταστροφή. Οι γενεσιουργοί αιτίες της προηγούμενης κρίσης έχουν διογκωθεί και επιδεινωθεί. Στην 24σέλιδη έκθεση με τίτλο "Η κρίση του 2015: Μία αναπόφευκτη ιστορία", τα πράγματα περιγράφονται με μελανά χρώματα. Σε αυτήν παρατηρεί ότι οι τράπεζες θα καταρρεύσουν επειδή σε μία νέα τραπεζική κρίση απλώς οι δυτικές κυβερνήσεις δεν θα μπορέσουν να παρέμβουν σταθεροποιητικά, εφόσον έχουν εξαντλήσει το οπλοστάσιό τους (...) Ισως όμως τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα απ' ό,τι νομίζουμε. Και πρέπει επίσης να ξανασκεφτούν τις αποτυχημένες τους οικονομικές πολιτικές. Αν δεν το πράξουν, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση για τη δημοκρατία - και η διάλυση του ευρώ μπορεί να αποδειχτεί η μικρότερη από τις ανησυχίες τους» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ: «Η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται από τη Μόσχα "ως μια πολύ σοβαρή απειλή", δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και την εφημερίδα Le Figaro. Ο Μεντβέντεφ που αναμένεται τη Δευτέρα στη Γαλλία φάνηκε να μην είναι απόλυτα πεπεισμένος για τις προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπιστεί η κρίση. Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε και στη Συρία χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη από πλευράς διεθνούς δικαίου την στήριξη της Γαλλίας προς τον Συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ