Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εγνοια για να έρθει η δόση

Τηλεφωνικές συνομιλίες με αρχηγούς ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων είχε ο Ε. Βενιζέλος, προκειμένου να αποσπάσει στήριξη ενόψει της χτεσινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθεί για την στήριξη των τραπεζών και της πλουτοκρατίας. Συνεχής ήταν η επικοινωνία και τον πρωθυπουργό, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος θα αναφερθεί στα σενάρια γύρω από τη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους και θα διαβεβαιώσει ΕΕ και ΔΝΤ για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε παρέμβαση που συμφωνείται μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους», σημείωναν χτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των κομματικών οργάνων και ενόψει των προσυνεδριακών διαδικασιών, που ξεκινούν την επόμενη βδομάδα, ο Ε. Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει «ανοιχτό κάλεσμα» προς τα στελέχη που έχουν «αποστασιοποιηθεί» αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, για «κοινό μέτωπο» στην αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ