Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ: «Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και την Ιρλανδία θα υποφέρουν περισσότερο από τη στασιμότητα των μισθών το επόμενο έτος, καθώς οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος για να επιβιώσουν, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg» (στο ΒΗΜΑ).

ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ: «Αυξάνει τα βάρη η κατάργηση των φοροαπαλλαγών (...) Χαμένοι οι φορολογούμενοι με παιδιά καθώς για εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ οι επιβαρύνσεις φθάνουν έως και τα 2.340 ευρώ. Τέλος η έκπτωση φόρου για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑ: «Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΝΤΟΜΙΝΟ: «Παγκόσμιο ντόμινο αν πέσει στον... γκρεμό η Αμερική (...) Η εύθραυστη παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει και από τον λεγόμενο "δημοσιονομικό γκρεμό" που κινδυνεύει να πέσει η Αμερική. Ο όρος περιγράφει την απότομη διακοπή φοροαπαλλαγών και την αντίστοιχη άγρια περικοπή δαπανών, ύψους περίπου 600 δισ. δολ., που μπορεί να πλήξει την αμερικανική οικονομία τον Ιανουάριο του 2013, αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει σε πιο σταδιακή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε παρενέργειες από τον Καναδά μέχρι την Ευρωζώνη» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΡΙΟ: «Ο διάδοχος του Μόντι, ο κεντροαριστερός Μπερσάνι, ή κάποια άλλη προσωπικότητα κοινής αποδοχής θα κινηθεί στη γραμμή Μπαντόλιο: θα σπεύσει να διαβεβαιώσει τη Μέρκελ ότι οι διορθωτικές του κινήσεις δεν θα δημιουργήσουν κίνδυνο ατυχήματος στην Ευρωζώνη και ύστερα από λίγους μήνες θα υποχρεωθεί να έλθει σε μετωπική αντιπαράθεση με το Βερολίνο (...) Ηδη η πολιτική Μόντι είχε φθάσει στα όριά της εγκλωβίζοντας τη χώρα στον φαύλο κύκλο λιτότητα - μαζική ανεργία - ύφεση - κοινωνική δυσαρέσκεια, με όλες τις προβολές να δείχνουν το δημόσιο χρέος της χώρας στο τέλος του 2013 να πλησιάζει το 130%. Με μαθηματική ακρίβεια, ακόμη και η πιο προσεκτική διόρθωση της πολιτικής Μόντι θα οδηγήσει την Ιταλία σε λίγους μήνες σε κρίση δανεισμού» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΦΙΛΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ: «Μπορεί ένα φιλικό δείπνο σε ένα διαμέρισμα της Ανω Γλυφάδας να γίνει μείζων πολιτική είδηση στα μπλογκ του Ιντερνετ; Προφανώς μπορεί, όταν σε αυτό μετέχουν οι Αννα Διαμαντοπούλου, Φιλ. Σαχινίδης και Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ, οι Δημ. Χατζησωκράτης και Σπύρος Λυκούδης από τη ΔΗΜΑΡ και ο Γ. Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ. "Για να συνέφαγαν όλοι αυτοί, κάτι μαγειρεύεται" έγραψαν κάποια sites, αλλά καθώς ο γράφων είχε την τύχη να είναι εκ των δημοσιογράφων που επίσης παρευρέθησαν στο "μυστικό" δείπνο μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι το μόνο που όντως μαγειρεύτηκε ήταν τα εξαιρετικά εδέσματα που ετοίμασε η οικοδέσποινα (πρόκειται για συνάδελφο)» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ