Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η βρύση του σχολείου και η αειφόρος ανάπτυξη...

Η ημερίδα είχε τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και τη διοργάνωσαν η Εδρα και το Δίκτυο UNESCO για τη Διαχείριση και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (MEdIES).

Στις ομιλίες ακούστηκαν πολλά ξαναειπωμένα για την πράσινη ανάπτυξη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αειφόρο ανάπτυξη... Πολλά απ' αυτά «γενικά» σωστά, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τους τρόπους που πρέπει να υπάρχει περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία κλπ κλπ. Δεν ακούστηκε τίποτα όμως, για τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης στην κρίση.

Ενδεικτικό της αντίληψης για την εκπαίδευση που πρέπει να έχουν οι μαθητές ήταν ανάμεσα σε άλλα, πως οι μαθητές πρέπει να μάθουν να κλείνουν τη βρύση και να χωρίζουν τα σκουπίδια... Δεν ακούστηκε, βέβαια, πως οι βρύσες τρέχουν στα σχολεία γιατί είναι χαλασμένες και δεν υπάρχουν χρήματα να φτιαχτούν. Δεν ακούστηκε πως η μόλυνση γίνεται «νόμιμα» από τις μεγάλες επιχειρήσεις, που πολλές φορές προτιμούν να πληρώσουν το πρόστιμο, από το να βάλουν φίλτρα. Δεν ακούστηκαν πολλά. Κι όταν ρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης για τις επιχειρήσεις είπαν ότι είναι λογικό να κερδίζουν οι επιχειρήσεις, αρκεί το κέρδος τους να μην είναι αθέμιτο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ