Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παλιά - γνωστά κόλπα της σοσιαλδημοκρατίας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ κανένα παράπονο ο ΣΥΡΙΖΑ. Από παντού - πλέον - παίρνει συγχαρητήρια για την πολιτική που διαμορφώνει. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το πόσο «υπεύθυνη στροφή» έκανε και το πόσο εκτιμά τις «ιδιωτικές επενδύσεις».

Επίσης, για το πόσο «ρεαλιστικά» βλέπει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το πόσο λάθος έκαναν όσοι τον κατέτασσαν στις ακραίες πολιτικές δυνάμεις (λες και είπε ποτέ «όχι» όταν κρίνονταν βασικές επιλογές για την ένταξη της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ!).

Φυσικά, το εν λόγω κόμμα έχει ...απάντηση για όλα. Και αποδέχεται την κριτική, με τα στελέχη του που δηλώνουν ότι αποκτά έναν «υπεύθυνο» και «κυβερνητικό» ρόλο έτοιμος να απαντήσει στις «προκλήσεις των καιρών».

Την απορρίπτει, όμως, εξίσου εύκολα καθότι διαθέτει και ... «αριστερή πλευρά» που όλα αυτά τα καταδικάζει και τα αντικρούει.

Τα παλιά και γνωστά κόλπα της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή, που τόσο - μα τόσο - καλά έχουμε μάθει σε αυτή τη χώρα. Και το κυριότερο, τα έχει πληρώσει και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

ΚΑΤΙ ΘΕΩΡΙΕΣ που είναι πολύ της μόδας τελευταία, περί του ότι έρχεται το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκέμβρη, όλοι τις έχουμε ακούσει. Μάλιστα, υπάρχει όπως λέγεται νέα ...διορία μέχρι το Γενάρη του 2013, όπως πληροφορούμαστε.

Ε, κάπου δίπλα τους ας βάλουμε και την ιστορία και τον πανικό που έχει ξεσπάσει με τα ιταλικά «σπρεντς» που τρελάθηκαν και κινδυνεύουν να φέρουν την καταστροφή στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Οχι πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει καπιταλιστική κρίση και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του συστήματος. Ομως, η όλη κινδυνολογία αλλού προφανώς στοχεύει.

Στο να βγάλουν οι λαοί το μόνο δυνατό συμπέρασμα στο οποίο επιτρέπεται να καταλήγει η λογική τους: Να δίνουν όλο και περισσότερα από τη δουλειά, τη ζωή και την καθημερινότητά τους για τα κέρδη των πολυεθνικών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει, δεν μπορούμε όχι απλά να τον διεκδικούμε αλλά ούτε να τον συζητάμε, ούτε να τον σκεφτόμαστε. Ακόμα και οι σκέψεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τους οικονομικούς δείκτες. Και τότε ...αλίμονο.

Μόνο που αλίμονό τους πρέπει να πουν οι λαοί με τον ξεσηκωμό τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ