Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΕ
Διαμαρτυρίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες

Αθήνα, Λισαβόνα, Βερολίνο και Βρυξέλλες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΣΕ και οργάνωσαν χτες κινητοποιήσεις

Από τη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα
Από τη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι αντιπροσωπείες φορέων του μαζικού κινήματος, ενάντια στην απονομή του βραβείου «Νόμπελ Ειρήνης» στη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, την ΕΕ. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής μέρας δράσης ενάντια στη βράβευση της ΕΕ, που αποφάσισε το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Αντιπροσωπεία των φορέων, με επικεφαλής την γγ της ΕΕΔΥΕ Βέρα Νικολαΐδου, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του γραφείου της ΕΕ στην Αθήνα, στον οποίο επέδωσε και το σχετικό ψήφισμα της κινητοποίησης, όπου καταγγέλλεται η ΕΕ σαν οργανισμός που εμπλέκεται σε πολέμους και καταστροφές χωρών, πρωταγωνιστεί και στην εξαθλίωση των ίδιων των λαών της Ευρώπης.

Παράσταση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα πραγματοποίησε, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και την τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ. Εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό και του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής μέρας δράσης, η ΕΔΥΕΘ πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στο κέντρο και σε δήμους της πόλης.

Στο Οσλο της Νορβηγίας, διαδηλωτές πραγματοποίησαν την Κυριακή το βράδυ πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν μπροστά στο κοινοβούλιο, σε μία κινητοποίηση που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στη χώρα. Τη διαδήλωση διοργάνωσαν περίπου 50 οργανώσεις.

Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης που έχει κηρύξει το Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΠΣΕ χτες το απόγευμα αναμενόταν διαδηλώσεις σε Λισαβόνα, Βερολίνο και Βρυξέλλες από φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ