Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
Υποσχέθηκε μπίζνες με εγγυημένη κερδοφορία

Συνάντηση με τον Βαυαρό πρωθυπουργό και συζήτηση για οικονομική συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς

Στήριξη στην κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα στο «δρόμο των μεταρρυθμίσεων», δηλαδή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που εξαθλιώνουν το λαό για να ανακάμψει η κερδοφορία των μονοπωλίων, πρόσφερε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχε με τον Αντ. Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής στο Μόναχο.

Στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, ο Βαυαρός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ πειστικά» τα όσα του είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός «για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και για τη δημιουργία καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών συνθηκών για επενδυτές».

Στην πραγματικότητα, εξέφρασε την ικανοποίηση γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για «επενδύσεις», δηλαδή φτηνή εργατική δύναμη, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε Φορολογικό και Ασφαλιστικό, ιδιαίτερα για την επιμήκυνση του εργασιακού βίου, την οποία, όπως είπε, η Ελλάδα προχωρά πιο άμεσα από τη Γερμανία, που θα την πραγματοποιήσει σταδιακά έως το 2030.

Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς παρουσίασε στον Βαυαρό πρωθυπουργό τα μέτρα και τις «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση για να κάνει την οικονομία «πιο ανταγωνιστική», με τη βοήθεια των εταίρων, όπως είπε. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση, γιατί «μας δόθηκε η ευκαιρία και κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις που και οι δυο πλευρές δεχτήκαμε, προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η παραγωγική επαφή μεταξύ της οικονομίας της Βαυαρίας και της οικονομίας της ελληνικής».

«Θα στηρίξουμε τον Ελληνα πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του», δήλωσε λίγο πριν τη συνάντηση ο Βαυαρός πρωθυπουργός, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Α. Μέρκελ και ότι η επίσκεψη βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση μαζί της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ