Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΒ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταγγέλλει παρεμπόδιση στη διάδοση του «Ρ»

Η εργοδοσία της «Carrefour - Μαρινόπουλος» στο Πασαλιμάνι δεν επέτρεψε εξόρμηση στο κατάστημα

Η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά καταγγέλλει τη χτεσινή, απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας «Carrefour - Μαρινόπουλος» απέναντι σε μέλη του Κόμματος, στη διάρκεια εξόρμησης με τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» στο κατάστημα της εταιρείας στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά.

Με εντολή της εργοδοσίας, τα δύο μέλη του Κόμματος, ενώ απευθυνόντουσαν στους υπαλλήλους του καταστήματος για το αν επιθυμούν τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», εμποδίστηκαν από το προσωπικό ασφαλείας του καταστήματος, που μέχρι εκείνη τη στιγμή και καθ' όλη τη διάρκεια τους ακολουθούσε. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η διευθύντρια, η οποία επαναλάμβανε ότι δεν επιτρέπεται η πώληση εφημερίδων στο κατάστημα.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΚΟΒ εξορμεί στο συγκεκριμένο κατάστημα με εφημερίδα και ανακοινώσεις του Κόμματος - τονίζεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης - αλλά ήταν η πρώτη φορά που εμποδίστηκε από το προσωπικό ασφαλείας που φυσικά δρούσε κατ' εντολή της διεύθυνσης. Τα παραπάνω μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα αναγκάστηκε να πάρει πίσω τη μείωση 12% που είχε εξαγγείλει, λόγω αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι στηρίχθηκαν και από το ταξικό, κλαδικό τους σωματείο. Ο "Ριζοσπάστης" ήταν η μόνη εφημερίδα που όχι μόνο κάλυψε τις κινητοποιήσεις, αλλά και τις στήριξε μέσα από τις σελίδες του και οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν καλά αυτό.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της παρεμπόδισης διάθεσης του "Ριζοσπάστη" όχι μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και στο σύνολο του κλάδου. Θέλουν να φιμώσουν όσους καλούν τους εργαζόμενους σε αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιφυλάσσουν κυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ, ενώ συστηματικά καλλιεργούν κλίμα υποταγής στα αντιλαϊκά μέτρα για χάρη της ανταγωνιστικότητας». Η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά δηλώνει ότι δε θα σταματήσει να διαθέτει τα υλικά του Κόμματος στις επιχειρήσεις του κλάδου, όσο και αν ενοχλούνται οι εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ