Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΤΑΡ
Ενισχύεται ο ιμπεριαλιστικός άξονας

Μπίζνες και στρατιωτική συνεργασία στην ατζέντα του υπουργού Αμυνας που βρέθηκε στο εμιράτο

Την ενίσχυση του άξονα των χωρών της περιοχής, από την Ανατ. Μεσόγειο μέχρι τον Περσικό Κόλπο, που εμπλέκονται ανοιχτά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σηματοδοτεί η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου, στο Κατάρ. Οπως είναι γνωστό, το Κατάρ χρηματοδοτεί αλλά και ενισχύει με όπλα τις λεγόμενες «εξεγέρσεις» στη Λιβύη και τη Συρία, ενώ έχει εμπλοκή στην εκπαίδευση και στη χρηματοδότηση διαφόρων ισλαμιστικών ομάδων που δρουν στη Μέση Ανατολή, παίζοντας έναν από τους βασικούς ρόλους στην εφαρμογή των σχεδίων αναδιάταξης του χάρτη της περιοχής.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε χτες στην Ντόχα με τον διάδοχο του θρόνου και με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ. Οπως μάλιστα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, «συζήτησαν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, θέματα επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας - Κατάρ και στις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Ο Π. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αυτό που προκύπτει είναι ότι οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς. Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα».

Επίσης, ανέφερε ότι τους πρώτους μήνες του 2013 προγραμματίζεται επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στην Ντόχα και «μέχρι τότε θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στη χώρα μας».

Οι ανταλλαγές επισκέψεων συνεχίζονται και με το Ισραήλ. Χτες ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ στην Αθήνα ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα επισκέφτηκε τη Σχολή Εθνικής Αμυνας και παρουσίασε στους σπουδαστές τους «κύριους στρατηγικούς προσανατολισμούς του Ισραήλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ