Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ: «Αν η κοινή γνώμη δεν πειστεί ότι αξίζει να υποστηρίξει τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα, η κρίση πρέπει να θεωρείται δεδομένη (...) Το επίπεδο διαβίωσης της χώρας θα κριθεί από την ανταγωνιστικότητα (...) Η παραγωγικότητα βελτιώθηκε επειδή η ανεργία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο από όσο θα "δικαιολογούσε" το μέγεθος της ύφεσης» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΣ ΣΚΑΣΕΙ: «Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών κάνοντας "ταμείο" για το 2012 διεπίστωσαν ότι τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο έφθασαν τα 13 δισ. ευρώ! Δηλαδή κάθε μήνα αυξάνεται με ρυθμό 1 δισ. ευρώ (...) Τα ποσά αυτά προστέθηκαν στο "βουνό" των ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 43 δισ. ευρώ που έχει σχηματιστεί την τελευταία δεκαετία, ανεβάζοντας τον λογαριασμό οφειλών στα 56 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η μεγάλη "βόμβα" για την οικονομία, και αν η κυβέρνηση δεν την αντιμετωπίσει, τότε θα σκάσει...» (στο ΒΗΜΑ).

ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ: «Οι κλάδοι ασφάλισης σε τράπεζες και ΔΕΚΟ συνεχίζουν να δίνουν συντάξεις υψηλότερες κατά 15%-20% σε σχέση με το ΙΚΑ εξαιτίας του "ειδικού" τρόπου υπολογισμού, ενώ στον Οργανισμό Ασφάλισης των Ελευθέρων Επαγγελματιών όσοι προέρχονται από το πάλαι ποτέ ΤΕΒΕ απολαμβάνουν συντάξεις 30% υψηλότερες από τα επίπεδα που ο ΟΑΕΕ μπορεί να πληρώνει!» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ: «Η πολιτική και η τρομοκρατική βία επικαλούνταν ως κίνητρο έναν καλύτερο κόσμο. Τα παραδείγματα του κόσμου αυτού στην Ανατολική Ευρώπη κατέρρευσαν μέσα στην ανυποληψία αφού πρώτα έδειξαν ανάγλυφα τη φύση καθεστώτων αυταρχισμού, ανελευθερίας και αδικίας (...) Προέχει τα κόμματα του συνταγματικού τόξου (είναι σημαντικό που υιοθέτησε τον όρο ο ΣΥΡΙΖΑ) να αντικαταστήσουν τον λόγο της έχθρας για τον αντίπαλο με διάθεση συγκατάβασης και συζήτησης. Να αποκηρύξουν την πολιτική βία σε όλες τις μορφές της» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΙ: «Αποτελεί επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και της σταθερότητας (...) Στρέφεται εναντίον της κοινωνίας (...) Συνιστά έγκλημα εσχάτης προδοσίας (...) Λειτουργεί ως "πληρωμένο συμβόλαιο" εναντίον της Ελλάδας» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ