Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Συγκροτήθηκε η προανακριτική Επιτροπή

Από 13 μέλη θα αποτελείται η προκαταρκτική επιτροπή (προανακριτική) της Βουλής που θα εξετάσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Μαρκογιαννάκης.

Θα μετέχουν πέντε βουλευτές της ΝΔ, τρεις του ΣΥΡΙΖΑ και από έναν βουλευτή θα έχουν το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Οπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της στα τέλη Φλεβάρη. Από το ΚΚΕ θα μετέχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής.

Στο μεταξύ, προθεσμία πήρε χτες από τους οικονομικούς εισαγγελείς η συνεργάτης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη. Είχε κληθεί ως ύποπτη για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου από κοινού, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει ο Ι. Διώτης, αναφέρει ότι ζήτησε από την εν λόγω δικηγόρο να τον βοηθήσει στην εγγραφή του στικ που του είχε δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ