Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα κόντρα δικαστικών - κυβέρνησης

Κόντρα ανάμεσα στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εκδηλώθηκε χτες, με αφορμή δηλώσεις του Ν. Δένδια σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

Σχολιάζοντας την ποινική μεταχείριση δύο ατόμων που πιάστηκαν πριν λίγες μέρες και κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (σ.σ. αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους) δήλωσε πως «...μία μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος επιλέγει να εθελοτυφλεί, απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».

Εκανε ακόμα λόγο για το ηθικό ανάστημα που απαιτεί η εκτέλεση του καθήκοντος όταν στοχοποιείται ο δικαστικός λειτουργός και είπε ότι είναι αδύνατο να δεχτεί πως η Πολιτεία θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση από την εφαρμογή του νόμου διά του εκφοβισμού των εντεταλμένων οργάνων της.

Σε απάντηση η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει πως οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της κυβέρνησης, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών. Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, απάντησαν ότι εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ