Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη του ΚΚΕ στο σκληρό αγώνα επιβίωσης που δίνει η φτωχή μικρομεσαία αγροτιά, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκεπτόμενη, χτες, το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα, καθώς και στην ομιλία της στο μπλόκο:

-- Σημείωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει, ένα προς ένα, όλα τα αιτήματα που προβάλλει η αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι ακόμα κι αν ικανοποιηθούν αιτήματα δεν πρόκειται να ανασταλεί η προδιαγεγραμμένη, από την κυβέρνηση και την ΕΕ, πορεία να χτυπηθούν οι μικροϊδιοκτήτες και να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε όσο γίνεται λιγότερα χέρια.

-- Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση - και όχι μόνο - θα προσπαθήσει να παγιδεύσει την αγροτιά σε υποσχέσεις, συζητήσεις προ ημερήσιας διάταξης κι άλλα διαδικαστικά θέματα και την προειδοποίησε να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή σε βάρος της αγροτιάς.

-- Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπάρξει κοινό, αγωνιστικό μέτωπο των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους, για να ασκηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε κάτι να αποσπάσουν οι αγρότες.

-- Ανέφερε ότι η αγροτιά αντιμετώπιζε, ήδη, πολύ σοβαρά προβλήματα, λόγω της καταστροφικής ΚΑΠ της ΕΕ κι έρχεται, τώρα, η συγκυβέρνηση με τα χαράτσια και τους φόρους να της δώσει τη χαριστική βολή.

-- Υπογράμμισε ότι η ΕΕ, τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούν για την ανάγκη τόνωσης της αγροτικής παραγωγής, ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας κι αξιοποίησης των εγχώριων δυνατοτήτων, τα συνδέουν με την ισχυροποίηση των μεγάλων καπιταλιστικών μονάδων, που θα ωφεληθούν, ενώ θα συνεχιστεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

-- Στάθηκε, ιδιαίτερα, στην αναγκαιότητα μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας μας για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για την ικανοποίηση των αναγκών του ελληνικού λαού.

Στις επόμενες σελίδες, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει την εισηγητική τοποθέτηση από τη συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στη Λάρισα, τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, καθώς και αποσπάσματα από την ομιλία της στους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ