Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Από τη σύσκεψη φορέων στην Αλεξανδρούπολη
Από τη σύσκεψη φορέων στην Αλεξανδρούπολη
Την ξεκάθαρη αντίθεση του ΚΚΕ στην παράδοση του ορυκτού πλούτου και ειδικότερα του χρυσού, στους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και τους λόγους που τεκμηριώνουν αυτή του τη θέση, παρουσίασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Εβρο και τη Ροδόπη, το περασμένο Σάββατο. Στη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θράκη, η Αλ. Παπαρήγα μίλησε σε συσκέψεις φορέων που έγιναν στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, στις οποίες συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Α. Γιαννακίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Εβρου και Ροδόπης, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, εκπρόσωποι της Διανομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα Ροδόπης - Εβρου, φορέων των δύο νομών όπως Εργατικά Κέντρα, ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Δασκάλων, Ιατρικοί Σύλλογοι, ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Ενωση Γονέων, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας, ΤΕΕ Θράκης, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβούλοι, εργαζόμενοι και αγρότες που σύσσωμοι εναντιώνονται στην εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή τους.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για την ενεργητική στήριξη στον αγώνα τους και αναγνώρισαν τη συνέπεια λόγων και έργων που έχει επιδείξει διαχρονικά. Μίλησαν για τις δραματικές επιπτώσεις που θα φέρουν τα χρυσωρυχεία στην περιοχή τους, στο περιβάλλον, στην Υγεία των κατοίκων, στην καταστροφή άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνει η εταιρεία, ώστε μέσω «χορηγιών» και άλλων μορφών εξαγοράς να κάμψει τις αντιδράσεις του λαού της περιοχής. Η Αλ. Παπαρήγα, ανακοίνωσε την πρόθεση του ΚΚΕ να φέρει το θέμα της σύμβασης των χρυσωρυχείων στη διακομματική επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί και να κληθούν να τοποθετηθούν και οι φορείς (επιστημονικοί, εργατικοί, μαζικοί) της περιοχής. Σημείωσε ότι ο χρόνος που κερδήθηκε με τον παραπλανητικό ελιγμό της κυβέρνησης που ανακοίνωσε προσωρινό «πάγωμα της αδειοδότησης», θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους φορείς, με κλιμάκωση και ένταση των αγώνων για «να κερδίσει ο λαός».

Από αριστερά, ο Σ. Δευτεραίος εκλεγμένος με το ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ο Ευ. Λαμπάκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, η Α. Παπαρήγα, ο Χ. Τρέλης, εκλεγμένος με το ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας - Θράκης και η Γ. Νικολάου, αντιπεριφερειάρχης Εβρου
Από αριστερά, ο Σ. Δευτεραίος εκλεγμένος με το ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ο Ευ. Λαμπάκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, η Α. Παπαρήγα, ο Χ. Τρέλης, εκλεγμένος με το ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας - Θράκης και η Γ. Νικολάου, αντιπεριφερειάρχης Εβρου
Στη διάρκεια της παρουσίας της, στον Εβρο, επισκέφθηκε την περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Χρυσωρυχεία Θράκης», μόλις 500 μέτρα από το χωριό Πέραμα, μέσα σε μια περιοχή πλούσιου φυσικού κάλλους. Είδε τα γεωτρύπανα να σχίζουν τη γη στο πλαίσιο των ερευνητικών μελετών που κάνει η πολυεθνική. Στη συνέχεια, μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων στο χωριό Κόμαρος, που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής που θα μετατραπεί σε μια απέραντη νεκρή γη. Η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Μαρώνειας - Σαπών Η. Ιωαννάκη και φορείς του Δήμου, όπου δραστηριοποιείται η «Μεταλλευτική Θράκης». Πέρα από το ζήτημα της εξόρυξης του χρυσού, ο δήμαρχος μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργείται για τους παλιννοστούντες, που έχουν εγκατασταθεί την τελευταία 20ετία στην περιοχή, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τη σύνταξη του ΟΓΑ από τους ανασφάλιστους, με αποτέλεσμα να καταδικάζει στην απόλυτη φτώχεια χιλιάδες οικογένειες.


Από τη συγκέντρωση στον οικισμό Κόμαρου
Από τη συγκέντρωση στον οικισμό Κόμαρου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο «όχι» στα χρυσωρυχεία (2012-10-05 00:00:00.0)
«Οχι» στην εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα (2008-08-28 00:00:00.0)
«Να φύγουν τα χρυσωρυχεία από τη Θράκη» (2008-01-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συναυλία για τα χρυσωρυχεία (2002-05-11 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο εργοστάσιο χρυσού (2001-06-13 00:00:00.0)
Να μην επιτραπεί η εξόρυξη χρυσού (2001-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ