Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Προσπάθησε να «αναβαπτιστεί» ο Γ. Ραγκούσης

Δήλωση πριν την κατάθεσή του, διένειμε χτες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ». Με δήλωσή του πριν την κατάθεση, αφήνει αιχμές για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με την οποία όμως συνυπήρξε στην ίδια κυβέρνηση, στη νομοθέτηση και υλοποίηση μέτρων που τσάκισαν το λαό.

Ο Γ. Ραγκούσης αναφέρει στην επιστολή του ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε «το πολιτικό σκάνδαλο της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από το το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ηγείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος». Οπως ισχυρίζεται, ήταν ο μόνος τρόπος «που διέθετα για να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου για όσα αδιανόητα αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν στις πρώην πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών». Αναφέρει ακόμα πως ό,τι είχε να καταθέσει για την υπόθεση, το κατέθεσε την αρμόδια εισαγγελέα που ερευνά το θέμα.

Κατά τον Γ. Ραγκούση το πολιτικό σκάνδαλο με τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ δεν ήταν στιγμιαίο αλλά διαρκές αφού, όπως αναφέρει, ούτε σήμερα δεν διεξάγεται μια πραγματική προσπάθεια για τον έλεγχο των λιστών τύπου Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε να προστατευθούν φορολογικά όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό «από ενδεχομένως μη φορολογημένα εισοδήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ