Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ

«ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ»: «Θερμοπληξία θα πάθουν οι φορολογούμενοι αυτό το καλοκαίρι αφού τα ραβασάκια της Εφορίας αποστέλλονται τον ένα μήνα μετά τον άλλο με την αρχή να γίνεται τον Ιούνιο» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: «Τα θετικά μηνύματα από την Ευρώπη γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα. Ακόμα και η γερμανική πλευρά δηλώνει τώρα ότι η πολιτική της λιτότητας πρέπει να συνδυαστεί με γενναία μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας» (στα ΝΕΑ).

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ: «Δριμύτατη κριτική και απαξίωση των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης από κορυφαίους αρθρογράφους του διεθνούς οικονομικού Τύπου. Economist, Financial Times και Reuters κατηγορούν τους Ευρωπαίους ηγέτες για λήθαργο, αδράνεια και εμμονή στη λιτότητα που οδηγεί στον γκρεμό την ευρωπαϊκή οικονομία» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΝ: «Η Business Europe συστήνει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ώστε να γίνει πιο ευέλικτη (...) παράλληλα καλεί για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και την άρση όλων των εμποδίων και περιορισμών που βαραίνουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» (από ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Επιχειρήσεων (Business Europe) / στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΕΡΔΗ: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για ξένους επενδυτές, αναφέρει σε άρθρο της η Guardian, τονίζοντας ότι τρία χρόνια μετά το μνημόνιο, Ρώσοι, Κινέζοι και Καταριανοί επενδυτές παλεύουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στη "νέα εμπορική πύλη της Ευρώπης"» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΡΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ; «Με προκάλυμμα το πελατειακό κράτος, το πολιτικό σύστημα δημιούργησε μια επιχειρηματικότητα που σε κάποιο βαθμό ήταν κατ' εικόνα και ομοίωσή του (...) Εξέθρεψε ένα παρασιτικό κεφάλαιο. Ευνόησε τη διαπλοκή με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Εγκαθίδρυσε τον άτυπο νόμο του μαύρου πολιτικού χρήματος. Πίσω από τη βιτρίνα μιας πλασματικής ανάπτυξης βασισμένης στα δανεικά και τις επιδοτήσεις, ένα ορισμένο πολιτικο-μιντιακο-οικονομικό κατεστημένο, παρότι δεν εξέφραζε την πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου, νεμήθηκε τον τόπο. Και τον οδήγησε στη χρεοκοπία» (ο πρόεδρος του ΣΕΒ / το ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ