Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο μονόδρομος των εργατών

Γρηγοριάδης Κώστας

Στις 17 Απρίλη μεγαλοϊδιοκτήτες γης και μπράβοι - επιστάτες πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τραυμάτισαν πάνω από 35 εργάτες γης, μετανάστες, επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, τα οποία έφταναν τα 200.000 ευρώ. Το περιστατικό αυτό, τότε, καταγγέλθηκε από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία δήθεν θα απέδιδε δικαιοσύνη κλπ. Από τότε πέρασε ενάμισης μήνας και όμως οι εργάτες που πήγαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και αντιμετωπίστηκαν με τα όπλα, παραμένουν απλήρωτοι. Τεράστια ευθύνη σε αυτό φέρει η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς, με διάφορα προσχήματα αρνείται να καλέσει τους εργοδότες να καταβάλλουν τις οφειλές τους.

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη, δε θα πρέπει να προξενεί την έκπληξη σε κανέναν εργαζόμενο. Είναι η ίδια κυβέρνηση που νομοθετεί το ένα χαράτσι μετά το άλλο, που τα εργοδοτικά εγκλήματα τα βαφτίζει εργατικά «ατυχήματα», που οι απολύσεις θεωρούνται νόμιμες και οι απεργίες βγαίνουν παράνομες πριν καλά - καλά προκηρυχθούν.

Στη περίπτωση των φραουλάδων, όπως κατάγγειλε και χτες το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να δει τους εργάτες γης και να δώσει λύση στο πρόβλημά τους, αλλά και αντιμετωπίζει τους καπιταλιστές της φράουλας σαν το μέλλον του τόπου. Για την εργατική τάξη γίνεται και σ' αυτή την περίπτωση καθαρό ότι τίποτα δεν έχει να περιμένει από μια αστική κυβέρνηση, ότι μονόδρομος για το δίκιο της είναι η ταξική ενότητα, η πάλη της για να φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ