Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις

Τις προηγούμενες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας σχέδιο της συγκυβέρνησης που προβλέπει ότι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου θα μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου με στόχο να γίνουν χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Κι αυτό γιατί η σχέση εργασίας θα μετατραπεί σε ιδιωτικού δικαίου και άρα θα εμπίπτουν στη ρύθμιση του σχετικού νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει η συγκυβέρνηση και με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα θα απολυθούν.

Οι επιδιώξεις τους είναι γνωστές. Ετοιμάζουν στρατιές απολυμένων στο Δημόσιο και μάλιστα έως το 2014 θα φτάσουν τις 15.000 και παραπάνω. Την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία αξιολόγησης φορέων που θα καθορίσει και το εάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν ή όχι αυτοί οι φορείς. Σε πολλούς δήμους οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το εάν θα έχουν τη δουλειά τους, ενώ και οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν τη νύφη, αφού κάποιοι φορείς δήμων που ενδέχεται να καταργηθούν διαχειρίζονται παιδικούς σταθμούς, προγράμματα Πρόνοιας για ηλικιωμένους, προγράμματα αθλητισμού κ.ά.

Εργαζόμενοι, γονείς, συνολικά εργατικές οικογένειες έχουν κοινό συμφέρον να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ