Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
Αναζητεί λόγους «ύπαρξης»

Χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα, οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Δ. Αβραμόπουλου να αντιστρέψει το «βαρύ» για το κόμμα του κλίμα

Απεγνωσμένες προσπάθειες να δικαιολογήσει την ύπαρξή του καταβάλλει ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να αποκρύψει ότι έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ.

Οι ρυθμοί στελέχωσης του ΚΕΠ, που εκτιμώνται από απελπιστικά αργοί μέχρι απογοητευτικοί, σε συνδυασμό με τα ανησυχητικά μηνύματα που φτάνουν από διάφορες πλευρές, χωρίς να εξαιρούνται και τα τελευταία γκάλοπ που δίνουν πλέον στο νέο κόμμα μονοψήφια ποσοστά, έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα στο επιτελείο του δημάρχου, που βλέπει την όποια «δυναμική» υπήρχε να εξανεμίζεται. Στην εξέλιξη αυτή, καθοριστικός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ, των οποίων το «ενδιαφέρον» έχει ατονήσει το τελευταίο διάστημα για το εγχείρημα του δημάρχου. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο δήμαρχος κάνει ό,τι μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, αλλά χωρίς, μέχρι τώρα, χειροπιαστά αποτελέσματα.

Περνώντας στο «άλλο άκρο», ο δήμαρχος, σε μια «κρίση μεγαλείου», εμφανίζει την επιθυμία του ως πραγματικότητα. Ετσι, σε συνέντευξή του προχθές το βράδυ (στο «Σταρ») προέβλεψε ότι «δε θα αργήσει η μέρα που ένας από τους δύο πόλους (σ.σ. του δικομματισμού) θα είναι το ΚΕΠ»(!). Μάλιστα, δε διευκρίνισε ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα είναι ο άλλος πόλος. «Θα το δείξει ο λαός», είπε! Διευκρίνισε ότι ποτέ δεν τάχθηκε κατά του δικομματισμού και, μάλιστα, τόνισε ότι στόχος του είναι το νέο κόμμα «να αποτελέσει έναν από τους δύο πόλους εξουσίας».

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το συνέδριο θα γίνει τον Νοέμβριο και τοποθέτησε το κόμμα του στο «νέο κέντρο», αντιγράφοντας φανερά το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του Τ. Μπλερ και του Χ. Αθνάρ. Στο πλαίσιο αυτό, δε δίστασε να καλύψει την εκπρόσωπο του ΚΕΠ Ελίζα Βόζεμπεργκ, για τη δήλωσή της «είμαι αντικομμουνίστρια και αντισοσιαλίστρια», υποστηρίζοντας ότι δεν καταχωρήθηκε στη σχετική συνέντευξή της φράση που έλεγε ότι σέβεται το παρελθόν! Σε ερώτηση, αν θα είναι έτοιμος για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, απάντησε: «Θα 'μαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για μια τέτοια έκπληξη. Γιατί εγώ μέχρι το Σεπτέμβριο δε βλέπω εκλογές, μετά τον Οκτώβριο βλέπω...».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Δ. Αβραμόπουλος αναζητεί κάποια κίνηση, που θα μπορέσει να εξουδετερώσει σε επίπεδο εντυπώσεων την επιστροφή του Γ. Σουφλιά στη ΝΔ. Οσον αφορά τον Λαρισαίο πολιτικό, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία επαφή και επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της τελευταίας κίνησής του, λέγοντας ότι «ξεκίνησε ως πρόβλημα της ΝΔ εκ λάθους και λύθηκε ως πρόβλημα της ΝΔ». Συνεργάτες του δημάρχου αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινώσει τα ονόματα των πρώτων 30 στελεχών, κυρίως τεχνοκράτες, που θα αποτελέσουν το κεντρικό επιτελείο, ενώ σύντομα θα είναι έτοιμες και οι λίστες των πενταμελών επιτροπών ανά νομό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στις λίστες αυτές θα περιλαμβάνονται «πρώην» πολιτευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ