Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Τα τετ - α - τετ συνεχίζονται

Το ύφος τους τα λέει όλα...
Το ύφος τους τα λέει όλα...
O κύκλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού με υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε χτες, στην προσπάθεια του Κ. Σημίτη να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στο κυβερνών κόμμα. Στην κατεύθυνση αυτή συνεργάτες του πρωθυπουργού επαναλάμβαναν χτες ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μίλησε για «υπαρκτά προβλήματα» στο ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας για λύσεις στον Κ. Σημίτη, λέγοντας ότι «σ' αυτόν ανήκουν όλες οι πρωτοβουλίες». Σε ό,τι αφορά την προχτεσινή συνάντησή του με τον Α. Τσοχατζόπουλο, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε να αναφέρει ότι ο υπουργός Αμυνας είναι «στέλεχος πρώτης», συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως «διερμηνέας» είτε των θέσεων του πρωθυπουργού είτε του Α. Τσοχατζόπουλου. Πριν από τη μετάβασή του στο Μαξίμου ο Κ. Σκανδαλίδης ας σημειωθεί ότι είχε τετ-α-τετ και με τη Β. Παπανδρέου, η οποία είδε επίσης τον Μ. Χρυσοχοΐδη, που με τη σειρά του συναντήθηκε κι αυτός με τον Κ. Σημίτη...

Από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον Κ. Σημίτη, δήλωσε αναφερόμενος στην κρίση του κόμματός του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να «υπερβεί» και να «ενσωματώσει» τη δυσμενή κατάσταση εφόσον αναπτυχθούν «μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες».

Στην ατζέντα των χτεσινών συνεργασιών του πρωθυπουργού υπήρξε και εκείνη με τον Γ. Παπανδρέου, που ας σημειωθεί πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που το όνομα του υπουργού Εξωτερικών συνδέθηκε με την έναρξη μιας υπόγειας διαδοχολογίας...

Αυτός ο «πρώτος» κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αφού μεταξύ άλλων έχει προγραμματιστεί συνάντησή του και με τον Απ. Κακλαμάνη. Σε ό,τι αφορά τον «δεύτερο» κύκλο των συναντήσεων όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνάντηση που έχει κλειστεί μεταξύ Σημίτη - Τσοχατζόπουλου για την Παρασκευή στις 20 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ