Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κινήσεις αποτροπής τριβών

Από το πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Από το πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Κινήσεις με στόχο η επικείμενη διαδικασία εκλογής του Πολιτικού Συμβουλίου και του γραμματέα να μην αποτελέσει εστία εσωκομματικής έντασης και τριβών επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ. Η Ρηγίλλης δε θέλει σε καμία περίπτωση να χαλάσει το «καλό κλίμα» που υπάρχει μετά το συνέδριο, εξαιτίας της διαμάχης για τη μοιρασιά ρόλων και πόστων, ώστε να μπορεί να ισχυρίζεται ότι «το εσωκομματικό πρόβλημα ξεπεράστηκε», αλλά και ότι υπάρχει εικόνα «σύμπνοιας» και στην κορυφή.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κ. Καραμανλής πασχίζει να πείσει ότι δε θα αναμειχθεί κατά την εκλογή των οργάνων και μάλιστα φέρεται ότι έχει δώσει σχετικές οδηγίες και στους στενούς συνεργάτες του. Η «γραμμή» της Ρηγίλλης είναι «αφήστε όποιον θέλει να διεκδικήσει όποια θέση θέλει και ας κάνει και προεκλογική εκστρατεία. Ο πρόεδρος δεν ανακατεύεται». Το μήνυμα αυτό φέρεται ότι μετέφερε ο Κ. Καραμανλής στις συναντήσεις που είχε χτες με τους Μ. Εβερτ, Στ. Δήμα, Πρ. Παυλόπουλο, Δ. Σιούφας, κ.ά.

Ο Στ. Δήμας, τον οποίο οι πληροφορίες έφεραν ως υποψήφιο για το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί αν θα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας ότι από το 1981 συμμετείχε συνεχώς στο όργανο. Σε ερώτηση εάν θα επαναδραστηριοποιηθεί, απάντησε ότι «είμαι δραστηριοποιημένος», δήλωση η οποία ερμηνεύεται ότι θα συνεχίσει να τηρεί αποστάσεις από την ηγεσία της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ο Β. Μιχαλολιάκος επιβεβαίωσε (μιλώντας χτες στον «Πλάνετ») ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα απέναντι στον Β. Μεϊμαράκη. Μάλιστα εμφάνισε την υποψηφιότητά του ως προϊόν παραινέσεων από την πλειοψηφία των στελεχών της ΚΕ. Πλειοδοτώντας στο «άνοιγμα» προς άλλα στελέχη της παράταξης, είπε ότι «υπάρχει χώρος» και για τον Αντ. Σαμαρά, ενώ για τον Δ. Αβραμόπουλο εκτίμησε ότι «θα γίνει ό,τι έγινε με τον Στ. Μάνο» και μάλιστα προ των εκλογών.

Τη Μ. Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναχωρήσει για τη Σπάρτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μονεμβασιά όπου θα περάσει τις γιορτές του Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ