Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Εδιωξαν τους συνοροφύλακες από το Βαλανιό
  • Προκλητική η εμφάνισή τους, εξόργισε τους κατοίκους του χωριού
  • Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Με το πρόσχημα «της αναζήτησης δυο υπόπτων που καταζητούνται από τις αρχές», κλιμάκιο από δέκα συνοροφύλακες με φόρμες εκστρατείας και οπλισμένοι σαν «αστακοί» το απόγευμα του Σαββάτου 7 Απριλίου, έζωσαν το Βαλανιό, χωριό της Βορειοδυτικής Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων «οι συνοροφύλακες, με αυτόματα όπλα κρεμασμένα στο λαιμό, παρατεταμένα και με το δάκτυλο στη σκανδάλη, περπατούσαν, με προκλητικό τρόπο, στον κεντρικό δρόμο του χωριού και στις γειτονιές ανάμεσα στους κατοίκους, ψάχνοντας, δήθεν, τους ύποπτους - καταζητούμενους».

Δε δίστασαν ακόμα, όπως καταμαρτυρούν οι κάτοικοι του χωριού, με τον ίδιο προκλητικό τρόπο, να περιφέρονται και δίπλα στην παιδική χαρά του χωριού, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από μικρά παιδιά. Ορισμένοι μάλιστα απ' αυτούς είχαν το θράσος να απευθύνουν ερωτήσεις στα μικρά παιδιά, του τύπου: «Αν φοβούνται που βλέπουν τα όπλα»...

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Βαλανιού, από αυτή την προκλητική και θρασύτατη εμφάνιση των συνοροφυλάκων στο χωριό τους, τους ζήτησαν να φύγουν αμέσως από αυτό. Μάλιστα, προχώρησαν και σε φραστικές παροτρύνσεις, προς τους συνοροφύλακες, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνσή τους από το χωριό. Στην απαίτηση τους αυτή «εισέπραξαν», την απάντηση από τους συνοροφύλακες ότι «η παρουσία τους στο χωριό έχει να κάνει με την προστασία των κατοίκων και της έννομης τάξης». Μάλιστα, κάνοντας ακόμα πιο προκλητική τη στάση τους, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, με περίσσιο θράσος ζήτησαν και τη βοήθεια των Βαλανιτών στο έργο τους...

Αυτές οι τελευταίες λέξεις από τις συνοροφύλακες, που ζήτησαν δηλαδή τη... συνεργασία των κατοίκων, - προτάσεις συνεργασίας αλήστου εποχής και μνήμης, όχι μόνο για τους κατοίκους του Βαλανίου αλλά για ολόκληρο το λαό μας - ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι άνθρωποι του χωριού αγανακτισμένοι και οργισμένοι, ανάγκασαν τους συνοροφύλακες να επιβιβαστούν στα οχήματά τους και να φύγουν άρον - άρον από το χωριό. Τη στιγμή όμως κατά την οποία οι συνοριοφύλακες ανέβαιναν στα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα για να αναχωρήσουν, όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι, ένας εξ αυτών που μάλιστα δήλωσε και επικεφαλής του κλιμακίου, τους προκάλεσε φραστικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς αύριο θα είμαστε πάλι στο χωριό θέλετε δε θέλετε».

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι και στο πρόσφατο παρελθόν, πριν περίπου ενάμιση μήνα και μάλιστα δυο φορές, οι κάτοικοι του Βαλανίου είχαν ζητήσει από τους συνοροφύλακες που περιπολούσαν ανά δύο και τρία άτομα στο χωριό να φύγουν και να μην ξαναπατήσουν.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Καταλαβαίνει, βέβαια, ο καθένας το ρόλο και το σκοπό που εξυπηρετούν αυτές οι περιπολίες στην ύπαιθρο της Κέρκυρας, καθώς επίσης και το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης που έχει εντάξει αυτές τις επισκέψεις στα χωριά της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα σχέδιο καλά μελετημένο από την κυβέρνηση της χώρας που στοχεύει στη δημιουργία σύγχυσης και τρομοκράτησης των πολιτών με άλλοθι τον εντοπισμό "δήθεν τρομοκρατών".

»Είναι ένα σχέδιο, υπογραμμίζεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, που είναι ενταγμένο στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, που, σε συνδυασμό με τον τρομονόμο, επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης, προκειμένου να περάσει ανώδυνα την πολιτική της. Μια πολιτική από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που σπρώχνει όλο και πιο βαθιά μέρα με τη μέρα τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας στη φτώχεια, στη μιζέρια, την ανεργία και την εξαθλίωση, που αναβιώνει και καλλιεργεί, με το χειρότερο τρόπο, τη βαρβαρότητα του ρατσισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το μήνυμα της κάλπης(2023-10-09 00:00:00.0)
Δεν φταίει το κακό το ριζικό μας, αλλά η απουσία μέτρων αντιπλημμυρικής, αντιδιαβρωτικής προστασίας(2021-11-24 00:00:00.0)
Τους ενόχλησε η παρουσία της ΟΓΕ(2013-03-06 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εργάτες(2013-01-25 00:00:00.0)
Δρακόντεια αντιμεταναστευτικά μέτρα(2007-08-15 00:00:00.0)
Ο... διάλογος του μπεϊμπιλίνο...(1997-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ