Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠ' ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΚΟΝΑ: «Ζητούνται εργάτες για να μαζέψουν τα ροδάκινα, οι Ελληνες δεν πάνε. Ζητούνται χέρια, μέσω ΟΑΕΔ, για να μαζευτούν οι φράουλες (25 ευρώ για πεντάωρη εργασία και εισφορά στον ΟΓΑ), οι Ελληνες δεν ανταποκρίνονται. Προσφέρονται εδώ και εκεί εργασίες με σχετικά καλές αμοιβές για τους καιρούς που ζούμε, οι Ελληνες τις απορρίπτουν και τις παίρνουν ξένοι. Και φυσικά είναι μυστήριο τι ακριβώς θέλουν, πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι που καταγράφονται ως άνεργοι. Σε συνδυασμό με το άλλο μυστήριο της αυξανόμενης κίνησης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην κυκλοφορία οχημάτων, τη διασκέδαση και την αναψυχή, ενώ η αγορά παραπονιέται ότι είναι στεγνή!» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: «Αρχίζω να πιστεύω ότι στη χώρα μας η φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων μάλλον επέχει θέση κρατικής ιδεολογίας» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ: «Τα πράγματα είναι χειρότερα (...) Ειδικοί επί του θέματος του υπουργείου Οικονομικών να πειραματίζονται με το φορολογικό, επιδεικνύοντας μια απίστευτη προχειρότητα» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ: «Εν αρχή είναι ο μόνιμος φόρος εισοδήματος... Που κοντεύει να σου αρπάζει το 50% των αποδοχών από την εργασία σου!... Επειτα έχουμε το διαβόητο ΦΠΑ. Που κάποιοι (αν)εγκέφαλοι τον ανέβασαν στο 23!!! Κάποιοι ανακάλυψαν και επέβαλαν και το... "φόρο αλληλεγγύης"! Το πρώτο χοντρό τέλος που πληρώνεις στην εφορία είναι όταν αγοράζεις το σπίτι ή το οικόπεδό σου... Και έπειτα σου 'ρχεται το ανάλογο χαράτσι κάθε μήνα!... Απ' όσα πληρώνουμε για βενζίνη-πετρέλαιο τα μισά περίπου τα παίρνει η εφορία!!! (...) Μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα νέα χαράτσια που μας κατακλύζουν είναι: Τέλος επιτηδεύματος του 2012. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2012. Νέος φόρος επί των εισοδημάτων του 2012!... Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2013! Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2013!... Τέλη κυκλοφορίας 2014!... Ενας συνταξιούχος των 600 ευρώ ή ένας μισθωτός των 800 ευρώ το μήνα, πώς θα αντιμετωπίσει τα παραπάνω χαράτσια;» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: «Η εξέγερση στην Αίγυπτο ήταν από την αρχή αστικοδημοκρατική και φιλελεύθερη. Οσοι υποτίμησαν ή αγνόησαν το βασικό μήνυμά της έχασαν και χάθηκαν» (στο ΒΗΜΑ).

«ΣΑΝ...»: «Ηταν μια πολύ καλά σχεδιασμένη κίνηση, υποστηρίζουν αναλυτές του στο Al Jazeera σαν να ήταν μια ημέρα σκηνοθετημένη για τις ζωντανές μεταδόσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ