Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Οι Μαγδαληνές των ΜΜΕ

Αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποσιωπήσουν τις επιπτώσεις με την αναθεώρηση του Συντάγματος, μια βδομάδα μετά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους άρθρα και κείμενα για όσα δεν έπρεπε να γίνουν και κάποια διαδικαστικά ζητήματα που δεν απαντήθηκαν επαρκώς! Εφτασαν στο σημείο να δημοσιεύουν αναλύσεις εφημερίδες του Συγκροτήματος για τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από την ψήφιση του άρθρου 24 σύμφωνα με τη Βενιζελομητσοτακική εκδοχή. Φυσικά, η κριτική γίνεται κομψά και εκ του ασφαλούς, μια και το Σύνταγμα ψηφίστηκε από τους ΠΑΣΟΚονεοδημοκράτες μετά πολλών επαίνων και χαριεντισμών. Υπόλογοι στους αναγνώστες τους και στο πλαίσιο της απόπειρας να εμφανίζονται πλουραλιστές, επιχειρούν ντουφεκιές στον αέρα. Μόνο που τα φυσίγγιά τους είναι αδειανά και οι περισσότεροι το γνωρίζουν. Δεν πείθουν κανένα. Αντίθετα προξενούν αηδία τακτικές παρόμοιες που το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι η βαθιά τους υποτίμηση στους πολίτες και η διαπλοκή τους με την εξουσία.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Υγρότοπος Καλοχωρίου

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο συγκεκριμένος υγρότοπος, που αποτελεί σημαντική περιοχή για την ορνιθοπανίδα του δέλτα των ποταμών Γαλλικού - Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, απειλείται με καταστροφή, αν υλοποιηθεί η πρόθεση των αρμοδίων να χορηγήσουν άδεια για απόρριψη φωσφόγυψου από βιομηχανική μονάδα της περιοχής. Αλλο ένα επίτευγμα των εκσυγχρονιστών θα προστεθεί στη μαύρη βίβλο των οικοκτόνων δραστηριοτήτων τους;

Δρυόδασος Φυλόης

Οι παράνομες υλοτομίες, οι καταπατήσεις και η παράνομη βοσκή απειλούν το υπερήλικο δάσος, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου, παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων καταγγελιών. Φαίνεται πως είναι απασχολημένοι με άλλα σπουδαιότερα ζητήματα.

Και νέα παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Αυτή τη φορά η Ελλάδα παραπέμπεται για την επικρατούσα αθλιότητα με το κυνήγι. Ισως κάποιο τσουχτερό πρόστιμο να συνετίσει αυτούς που έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Καλημέρα κυρα-Γη τ. 93

Το νέο τεύχος της οικολογικής εφημερίδας από τη Δράμα κυκλοφόρησε πριν από δυο βδομάδες, με πλούσια όπως πάντα ύλη. Η βασική της θεματολογία περιλαμβάνει ειδήσεις από την πρώτη Βαλκανική Συνάντηση για την Οικολογία, που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, με συμμετοχές από τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και φυσικά την Ελλάδα. Εκτός από την παρουσίαση των οργανώσεων και των δραστηριοτήτων τους, έγινε εκτενής αναφορά και συζήτηση των κυριότερων οικολογικών προβλημάτων των χωρών τους. Στο ίδιο τεύχος υπάρχουν πληροφορίες για τη ρύπανση από τους βομβαρδισμούς εργοστασίων στη Σερβία, την αιολική ενέργεια, το άρθρο 24, τους λιγνίτες στη Δράμα, το απεμπλουτισμένο ουράνιο, το Νέστο και πολλές τοπικές ειδήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ