Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Απελευθερώθηκε η ασυδοσία των ιδιωτών

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου, κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησης της ΝΔ στη Βουλή

Με τη συζήτηση της Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πορεία της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ξεκίνησε χτες τις εργασίες της η Βουλή στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε αναφορικά με τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι «όλη η υπόθεση είναι το πώς θα διευκολύνουμε να κερδοσκοπήσουν οι ιδιώτες», την ώρα που τίθεται «στο πυρ το εξώτερον η δημόσια ΔΕΗ, που προσέφερε σε αυτό τον τόπο», παρά τις διευκολύνσεις σε ηλεκτροβόρες βιομηχανίες. «Τι θα κερδίσει ο Ελληνας πολίτης από αυτή την υπόθεση του κατακερματισμού της ΔΕΗ», όταν «το φιλέτο θα το πάρουν οι ιδιώτες», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος»!

Οι επερωτώντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν ουσιαστικά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, μένοντας στην «κλασική» κριτική της Νέας Δημοκρατίας για αδιαφάνεια στις όποιες συναλλαγές με το δημόσιο τομέα και στη χορήγηση αδειών, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται επαρκές θεσμικό πλαίσιο. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν καρποφορήσει και έτσι σήμερα υπάρχει ο θεσμικός πυρήνας της απελευθέρωσης που ήταν «το πιο ακανθώδες στάδιο για τη μετάβαση στην απελευθέρωση της αγοράς», προσθέτοντας ότι βρίσκεται «στο στάδιο της τελικής διαδικασίας ο κώδικας διανομής». Σημείωσε μάλιστα ότι με βάση τα ισχύοντα, «η κερδοφορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων είναι εφικτή» εξ ου και το «διαφαινόμενο μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ