Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Με ποινές απειλούνται επίδοξοι πλαστογράφοι

Η πρώτη «ποινή» επιβλήθηκε σε επιχείρηση που παραβίασε τη νομοθεσία

Η ποινή της αφαίρεσης του δικαιώματος συμμετοχής σε διαγωνισμούς του δημοσίου για έξι μήνες επιβλήθηκε σε μία επιχείρηση, η οποία διαπιστώθηκε ότι προέβη σε πλαστογραφία εγγράφων, ψευδή παρουσίαση πιστοποιητικών, παραποίηση εγγράφων και ημερομηνιών κατά τη διάρκεια διαγωνισμού που προκηρύχτηκε στα πλαίσια του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών. Τα παραπάνω ανακοίνωσε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα κρατικών προμηθειών Δ. Μάρδας, σύμφωνα με τον οποίο με ανάλογες παραβάσεις βαρύνονται ακόμα τρεις επιχειρήσεις.

Το φετινό Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών ανέρχεται για το 2001 σε 1,162 τρισ. δρχ. αυξημένο σε σχέση με εκείνο του 2000 κατά 368 δισ. δρχ., ενώ είναι πιθανό να αυξηθεί στην πορεία κι άλλο. Η διαφορά σε σχέση με το 2000 οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος θα υλοποιηθούν προμήθειες φορέων από κονδύλια του Γ` ΚΠΣ, κυρίως προμήθειες υψηλής οικονομικής και τεχνολογικής αξίας. Αυτή η κατηγορία προμηθειών ανέρχεται συνολικά σε 290 δισ. δρχ. αντιπροσωπεύοντας το 25% του συνόλου του προγράμματος. Ολες αυτές οι προμήθειες αποτελούν μέρος των επιχειρησιακών προγραμμάτων των υπουργείων και ορισμένες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, το Μάρτη υπογράφηκαν 69 συμβάσεις συνολικής αξίας 8,6 δισ.δρχ. Παράλληλα, σε λίγες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τρεις πιλοτικοί διαγωνισμοί μέσω διαδικτύου. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στις 17 και 18 Μάη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης διοργανώνει στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) συνέδριο με θέμα «προμήθειες του Δημοσίου και νέες τεχνολογικές προκλήσεις».

Τα θέματα θα αναπτύξουν καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες - ερευνητές, στελέχη του δημόσιου τομέα, διευθυντές πωλήσεων και προμηθειών. Μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν θέματα γύρω από:

  • τη στρατηγική διοίκηση των προμηθειών του Δημοσίου
  • τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των κρατικών αγορών
  • τις ηλεκτρονικές κρατικές προμήθειες, τεχνολογία και επιχειρηματικές εφαρμογές
  • το παρατηρητήριο
  • τα συστήματα αξιολόγησης κρατικών προμηθειών
  • το θεσμικό πλαίσιο των προμηθειών της ΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ