Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ανοίγει» και πάλι το σκάνδαλο της «Λαυρεωτικής»

«Ανοίγει» και πάλι η δικαστική υπόθεση για το σκάνδαλο της «Λαυρεωτικής» που το 1994 είχε συγκλονίσει τους χρηματιστηριακούς κύκλους, ενώ οι υπεύθυνοι είχαν αθωωθεί από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του εκπροσώπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος στρέφονταν κατά της εφετειακής απόφασης που απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους. Συνεπώς, η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το δικαστήριο, καθώς δέχτηκε ότι δεν εκτιμήθηκαν όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Αρχικά για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων οι οκτώ είχαν καταδικαστεί στο Πρωτοδικείο με μικρές ποινές φυλάκισης και πρόστιμα, ενώ στο Εφετείο απαλλάχτηκαν όλοι, εκτός από τον αντικριστή Σπ. Βαλδεσέρα (δίμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 2 εκατ. δραχμών).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το σκάνδαλο της «Λαυρεωτικής» στήθηκε από τις 15 του Γενάρη μέχρι 14 του Φλεβάρη, όταν οι κατηγορούμενοι λόγω της θέσης τους στο Χρηματιστήριο χρησιμοποίησαν εμπιστευτικές πληροφορίες για την αγορά και πώληση μετοχών, ενώ προέβησαν και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αποτέλεσμα να εξαπατηθεί το επενδυτικό κοινό της «Λαυρεωτικής» και να χαθούν ολόκληρες περιουσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ