Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σταθερά στην αντιλαϊκή ρότα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Κυνισμό, ψεύδη, και άφθονες υποσχέσεις πως τάχα αποδίδουν «θετικά» οι αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης του βρετανικού λαού περιείχε η κεντρική ομιλία του 46χρονου Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Ο ηγέτης των Βρετανών συντηρητικών, όπως συμβαίνει σε κάθε καπιταλιστική χώρα της ΕΕ, ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα είναι για να «υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση» ...ώστε να δημιουργηθεί μια «γη ευκαιριών για όλους». Επιχειρώντας να κινδυνολογήσει αλλά και να συσκοτίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εάν εγκαταλείψουμε τώρα τις προσπάθειες για μείωση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού θα είναι σαν να πετάμε στο καλάθι των αχρήστων ό,τι πρόοδο καταφέραμε ως τώρα. Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει όταν δεν αντιμετωπίζεις την κρίση χρέους (...) και πώς αυτή επηρεάζει το κόστος διαβίωσης (...) απλώς ρωτήστε τους Ελληνες».

Αποβλέποντας στις γενικές εκλογές του 2015 υποσχέθηκε ανάμεσα σε άλλα «καινοτομίες στην οικονομία», «μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση», μείωση της φορολογίας αλλά και δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ ως το 2017, εφόσον επανεκλεγεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ