Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εκρηξη στο Μπαλουχιστάν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέα επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στην πληγείσα από το σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, περιφέρεια του Μπαλουχιστάν στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο στρατιώτες και τρεις ακόμα να τραυματιστούν ενώ - σύμφωνα με τις αρχές - εργάζονταν μαζί με τα σωστικά συνεργεία για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων. Η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικό όχημα με τις έρευνες να στρέφονται προς μέλη των Ταλιμπάν, που έχουν επανειλημμένα απειλήσει το στρατό με αιχμή τις «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις εναντίον τους που πραγματοποιούνται και με εντολές Ουάσιγκτον.

Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ο σεισμός της 24ης Σεπτέμβρη, ο οποίος δημιούργησε και ένα νησί, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 400 άνθρωποι και να πληγούν ακόμα 300.000. Η κρατική βοήθεια καθυστέρησε σημαντικά να φτάσει, λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένες και δεν υπάρχουν υποδομές πρόσβασης.

Την ίδια στιγμή, ένα πρώην μέλος του Αφγανικού Στρατού κατηγορείται για το θάνατο τριών Αυστραλιανών στρατιωτών και θα περάσει από δίκη, σύμφωνα με τις αυστραλιανές δυνάμεις. Ο Αφγανός αιχμαλωτίστηκε στο Πακιστάν, εκδόθηκε στο Αφγανιστάν και αναμένεται να οδηγηθεί σε δίκη με την κατηγορία της δολοφονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ