Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εταιρία «Κατασκευή», η οποία έχει επιλεγεί από τη ΔΕΚΕ για την κατασκευή του οδικού έργου παράκαμψης των Ιωαννίνων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Το θέμα έφεραν χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Παναγιώτης Κοσιώνης.

Οπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, το έργο έχει σταματήσει εδώ και δύο μήνες, αλλά η εταιρία «Κατασκευή» δεν πλήρωσε ούτε το προσωπικό που η ίδια έχει προσλάβει, ούτε τους μικρούς υπεργολάβους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν πλήρωσαν τους 40 περίπου εργαζόμενους εδώ και πέντε - έξι μήνες. Το χρέος της εταιρίας υπολογίζεται στα 130 εκατομμύρια δραχμές. Οι μικροεργολάβοι και οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά λύση δε βρήκαν και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς «τι μέτρα θα πάρουν ώστε να πληρωθούν οι μικροεργολάβοι και οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους» και «για ποιο λόγο σταμάτησαν οι εργασίες της παράκαμψης και πότε θα συνεχιστούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ