Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτύρονται και οι δικαστικοί

Την άμεση δρομολόγηση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ζητούν όλες οι δικαστικές ενώσεις και οι δικαστικοί υπάλληλοι με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τα πολιτικά κόμματα.

Ειδικότερα, τα συνδικαλιστικά σωματεία των δικαστικών λειτουργών, Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, Ενωση Εισαγγελέων, Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ζητούν να πληρωθούν τα κενά σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους, να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, να θεσμοθετηθεί η οικονομική αυτοδιαχείριση των δικαστηρίων, να εισαχθεί η πληροφορική στα δικαστήρια, να δρομολογηθεί η επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος των δικαστών κλπ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ικανοποιητικές εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα, οι συνδικαλιστικοί φορείς των δικαστών θα πραγματοποιήσουν πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τέλος, στην επιστολή τους τα συνδικαλιστικά σωματεία των δικαστικών λειτουργών αναφέρουν ότι οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί στην απονομή της Δικαιοσύνης φαλκιδεύουν το δικαίωμα του πολίτη για δικαστική προστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ