Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Συσπείρωση ενάντια στην τσιμεντοποίηση

Από τη συγκέντρωση που έγινε προχτές στον Αλιμο
Από τη συγκέντρωση που έγινε προχτές στον Αλιμο
Την απόφασή τους να μην αφήσουν την παραλία στο έλεος των κερδοσκόπων δήλωσαν οι κάτοικοι του Αλίμου που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη το βράδυ ενάντια στα σχέδια «ανάπλασης» που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού, στα πλαίσια των πολύμορφων κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή με σκοπό να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση της παράκτιας ζώνης της Αττικής.

«Στόχος μας είναι η συσπείρωση των κατοίκων όλης της Αττικής ενάντια στα σχέδια τσιμεντοποίησης της παραλίας», είπε μιλώντας στη συγκέντρωση η Μ. Ιατρίδου, μέλος της ΣΕ. Οπως ανέφερε, η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο της περιουσίας του ΕΟΤ, έχει «βγάλει στο σφυρί τις ακτές Αλίμου, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παντός είδους. Η παράκτια ζώνη της Αττικής, πρόσθεσε η Μ. Ιατρίδου, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, αφού με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραδίδεται στα διάφορα οικονομικά συμφέροντα προς τσιμεντοποίηση αγνοώντας πλήρως τους κατοίκους αυτών των περιοχών».

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Αλίμου Αλ. Αλούκος, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην παραχώρηση της παραλίας σε ιδιώτες, ενώ δεσμεύτηκε στους συγκεντρωμένους ότι «ο δήμος δεν πρόκειται να εκδώσει καμία οικοδομική άδεια».

Παίρνοντας το λόγο ο Χρ. Δουρίδας, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας» Αλίμου, υπογράμμισε ότι η μόνη εγγύηση για να μην μετατραπεί σε τσιμέντο η παραλία του Αλίμου και η υπόλοιπη παράκτια ζώνη του Σαρωνικού, είναι η συμμετοχή και η συσπείρωση στον αγώνα των ίδιων των κατοίκων. Επιβάλλεται, συνέχισε, οι κάτοικοι μαζικά - ενωτικά να συμμετάσχουν στον αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων τσιμεντοποίησης. Ακόμη, απαντώντας στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι μπορούν να παραχωρηθούν οι παραλίες στους ιδιώτες όμως μετά από κάποιο διάστημα θα επιστραφούν στους δήμους, είπε ότι αυτή είναι η διαφορετική ονομασία του ξεπουλήματος.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Χρ. Κορτζίδης, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, τόνισε ότι στόχος της ΣΕ είναι η ενημέρωση των κατοίκων όλων των δήμων για το τι ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και η αγωνιστική συσπείρωσή τους. «Στόχος μας είναι η απόδοση της παραλιακής ζώνης που σήμερα ανήκει στον ΕΟΤ, στους κατοίκους ως χώρος ήπιας αναψυχής και κολύμβησης και όχι η μετατροπή της σε όγκο από μπετόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ