Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Περισσότερα από 4 τα δημοσιογραφικά χωριά

Αυξάνεται, όσο περνά ο καιρός, ο αριθμός των δημοσιογραφικών χωριών, που θα κατασκευαστούν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, για να φιλοξενήσουν τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στην Αθήνα, κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» ενημέρωσαν τους εμπειρογνώμονες ότι θα δημιουργηθούν έξι Χωριά, που θα φιλοξενήσουν συνολικά 11.000 δημοσιογράφους. Στην προηγούμενη επίσκεψη, ο αριθμός που είχε δοθεί στη ΔΟΕ ήταν τέσσερα. Μένει να δούμε πόσα θα είναι, τελικά, τα δημοσιογραφικά χωριά και πόσοι τόνοι τσιμέντου θα πέσουν στους ελεύθερους χώρους, με πρόσχημα τη φιλοξενία των δημοσιογράφων...

Στις 31 Μάη θα οριστικοποιηθούν οι χωροθετήσεις, ενώ ενδέχεται να υπογραφούν και οι προκαταρκτικές συμφωνίες για την κατασκευή των δημοσιογραφικών χωριών. Οι περιοχές που θα γίνουν τα Χωριά είναι: Το Μαρούσι, η Παλλήνη, ο Αγιος Ανδρέας και η Αμυγδαλέζα (σ.σ. κοντά στην έκταση που πριν από μερικές μέρες ξέσπασε πυρκαγιά).

Οι τέσσερις περιοχές - πόλοι και οι απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτές, ώστε να κατασκευαστούν τα δημοσιογραφικά χωριά, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Πολιτισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το φάκελο που παρουσιάστηκε στον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, τα έξι δημοσιογραφικά χωριά θα κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:

Μαρούσι, σε έκταση του δήμου (1.600 κλίνες): Το συμβόλαιο θα υπογραφεί στις 31 Μάη και η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες της έκτασης θα γίνει την 1η Σεπτέμβρη. Η κατασκευή θα αρχίσει τον Απρίλη του 2002 και θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Μάη 2004. Ο Δήμος έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την ολλανδική «ABN AMRO» που θα αναλάβει την κατασκευή και χρηματοδότηση του έργου.

Μαρούσι, στην έκταση της ΣΕΛΕΤΕ (765 κλίνες): Η κατασκευή θα αρχίσει το Γενάρη του 2002 και θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλη του 2004.

Μαρούσι - ιδιωτική έκταση πλησίον ΟΑΚΑ (500 κλίνες): Η κατασκευή θα αρχίσει το Γενάρη του 2002 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλη του 2004.

Κτήμα ΟΤΕ στην Παλλήνη (1.800 κλίνες): Κατασκευή με αυτοχρηματοδότηση από την κοινοπραξία ΟΤΕ - «Ελληνική Τεχνοδομική» - «Ακτωρ». Χρηματοδότηση από «Ελληνική Τεχνοδομική» (50%) και «Bovis Lend Lease» (50%). Το συμβόλαιο υπογράφεται στις 31 Μάη, η κατασκευή αρχίζει την 1η Φλεβάρη και ολοκληρώνεται στις 30 Απρίλη 2004.

Αγ. Ανδρέας - κατασκηνώσεις (4.800 κλίνες): Η υπογραφή των συμβολαίων με τους ιδιοκτήτες της έκτασης θα γίνει στις 31 Μάη, η έναρξη της κατασκευής το Γενάρη του 2001 και η ολοκλήρωση τον Απρίλη του 2004.

Αμυγδαλέζα - έκταση ΓΕΕΘΑ (Θα διαθέτει 1.535 κλίνες). Η κατασκευή θα αρχίσει το Γενάρη του 2002 και θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλη του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ