Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΧΙ στις δημοτικές επιχειρήσεις που υποκαθιστούν τους δήμους

Το αίτημα να κλείσουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις που έχουν αντικείμενο Οργανωμένων Υπηρεσιών των Δήμων και το προσωπικό τους να ενταχθεί στους Οργανισμούς των Δήμων, πρόβαλε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, προανήγγειλε πως στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ που θα γίνει στις 16,17 και 18 Μάη θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, προκειμένου πανελλαδικά οι εργαζόμενοι της ΤΑ να διεκδικήσουν αγωνιστικά την υλοποίηση του αιτήματος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο γραμματέας του Συλλόγου Μηνάς Μοναστηρίδης ξεκαθάρισε πως η θέση τους δεν αφορά όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις. «Δε λέμε γενικά όχι στις δημοτικές επιχειρήσεις. Δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν το αντικείμενο των οργανωμένων υπηρεσιών του Δήμου και βέβαια μπορούν να υπάρχουν», είπε. Ομως σήμερα, πρόσθεσε, πως μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων προχωρά η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων, αφού «συνεχώς, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με αποφάσεις τους, εκχωρούν αρμοδιότητες προς τις δημοτικές επιχειρήσεις και με τη σειρά τους, αυτές τις εκχωρούν στους ιδιώτες. Και σαν τέτοιες μπορεί να καταγράψει κανείς, την υπηρεσία καθαριότητας, την υπηρεσία πρασίνου - περιβάλλοντος και τους παιδικούς σταθμούς».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως στο πλαίσιο των επιλογών και των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η ΤΑ έχει χάσει τον προσανατολισμό της και αντί για ένα φορέα κοντά στον πολίτη, ουσιαστικά διολισθαίνει στο ρόλο του επιχειρηματία. Μάλιστα, σημείωσαν ως απαράδεκτο, την ώρα που οι Δήμοι διαμαρτύρονται διότι συνεχώς μεταφέρονται αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία προς της ΤΑ, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, ταυτόχρονα η ΤΑ να μεταφέρει αρμοδιότητες προς τους ιδιώτες, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ