Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιβάλλεται η άμεση ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων

Τις ευθύνες του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, για την κατάσταση των ιατρείων του Δήμου ανέδειξε ο Ν. Σοφιανός

Ολοκληρώνοντας, εξάλλου, τον κύκλο περιοδειών στα πέντε Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, ο Νίκος Σοφιανός, συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους του Συλλόγου Γιατρών Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους γιατρούς στα δημοτικά ιατρεία, ο Νίκος Σοφιανός εστίασε στα ζητήματα συρρίκνωσης - υποστελέχωσης των Δημοτικών Ιατρείων που οδήγησαν σε μεγάλη μείωση της προσέλευσης ανασφάλιστων, άπορων, μεταναστών στη διάρκεια της διοίκησης Καμίνη.

Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις από 74.000 το 2011 μειώθηκαν στις 35.000 το 2013. Στους προϋπολογισμούς του Δήμου μηδενικά ήταν για συνεχόμενες χρονιές τα ποσά για τη λειτουργία τους και τα αναλώσιμα. Το ιατρικό προσωπικό αριθμεί πλέον μόλις 28 γιατρούς και οδοντιάτρους. Ο συνεταιρισμός με τις ΜΚΟ, που βρίσκει τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων, έχει οδηγήσει σε ευκαιριακά προγράμματα εθελοντών που υπονομεύει τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων ως μονάδων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης.

Τόσο στη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα Δημοτικά Ιατρεία όσο και στη συνάντηση με το Σύλλογο των Γιατρών αναγνωρίστηκε η σταθερή στήριξη των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στη λειτουργία αυτής της κρίσιμης δομής, όπως εκφράστηκε με παρεμβάσεις - προτάσεις και καταγγελία των μεθοδεύσεων της διοίκησης Καμίνη αυτά τα χρόνια.

Ο Νίκος Σοφιανός, μετά τη συνάντηση με το Σύλλογο Γιατρών Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επιβάλλεται η ενδυνάμωση των Δημοτικών Ιατρείων, η δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας, ειδικά στον κόσμο που είναι σήμερα ανασφάλιστος, άπορος, άστεγος, στους χιλιάδες μετανάστες. Η εκπλήρωση του ρόλου των Δημοτικών Ιατρείων απαιτεί την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, ιατρικό - παραϊατρικό - διοικητικό και την εξασφάλιση προϋπολογισμού για πλήρη υλικοτεχνική υποδομή. Το αίτημά μας για άμεση επαναλειτουργία των δύο Ιατρείων στο 5ο και 6ο Διαμέρισμα που παραμένουν για πάνω από τέσσερα χρόνια κλειστά δεν καλύπτεται από προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου».

  • Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη, στις 10.00 π.μ. θα επισκεφτεί το ΚΕΘΕΑ (Σορβόλου 24) όπου θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση, ενώ στις 11.00 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

Το απόγευμα, στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα καταστήματα στο Κουκάκι.

Το Σάββατο 15/3, στις 11.00 π.μ. θα περιοδεύσει σε καταστήματα της οδού Φωκ. Νέγρη στην Κυψέλη. Το απόγευμα, στις 6.00 μ.μ., στο ΤΕΙ Πειραιά, θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΚΝΕ για σπουδαστές και μαθητές σε ΤΕΙ, ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και ΙΕΚ παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κόμματος για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ