Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Αδιαμφισβήτητη η ανωτερότητα του σοσιαλισμού

Εντονη ήταν χτες στη Βουλή η προσπάθεια των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, ταυτίζοντας αυθαίρετα τη λειτουργία του κράτους στο σοσιαλισμό και στον καπιταλισμό.

Πρωταγωνιστής σ' αυτή την προσπάθεια, που στόχο έχει να συγκαλύψει ότι οι εργαζόμενοι στις σοσιαλιστικές χώρες είχαν πρωτόγνωρες κατακτήσεις, με κύρια τη μόνιμη σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναδείχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης.

Δίνοντας απάντηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι το σοβιετικό κράτος δεν είχε ανεργία, ενώ «το 2014, το καπιταλιστικό κράτος της Ελλάδας έχει 1,5 εκατ. ανέργους», ότι «η ΕΕ έχει δεκάδες εκατομμύρια ανέργους και το 25% μέσα στην πείνα και τη φτώχεια. Αυτή είναι η ΕΕ που υπερασπίζεστε όλοι».

«Το σοβιετικό κράτος είχε δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία και δεν πέθαινε ο κόσμος στην ψάθα. Ο γονιός μπορούσε και σπούδαζε τα παιδιά του χωρίς να πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του. Το παιδί όταν τελείωνε, είχε εξασφαλισμένη δουλειά. Είχε πολιτισμό και αθλητισμό τζάμπα. Ολα αυτά πολύ πριν, όχι το 2014», συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ